Boligforeninger om kontanthjælpsloft: Vi bliver nødt til at sætte folk på gaden
Når en lejer ikke kan betale sin husleje, får det ikke kun konsekvenser for den enkelte. Det går også ud over resten af lejerne, forklarer Keld Laursen. Foto: Scanpix/arkiv
I ALBOA har man valgt at oprette et register, hvor boligforeningen kan holde øje med, om folk har svært ved at betale regningerne.

 Regeringens nye kontanthjælpsloft rammer boligstøtten og kan betyde, at lejere må sættes på gaden.

Det frygter de aarhusianske boligforeninger ALBOA og Brabrand Boligforening.

- For en del af de mennesker, der får reduceret deres ydelse og derfor får svært ved at klare dagen og vejen, vil der være den konsekvens, at de ikke længere kan betale deres husleje, siger administrerende direktør i Brabrand Boligforening, Keld Laursen, til DR Østjylland.

- Det kan få den ubehagelige konsekvens, at vi er nødt til at sætte dem ud og sætte dem på gaden, siger han.

Når en lejer ikke kan betale sin husleje, får det ikke kun konsekvenser for den enkelte. Det går også ud over resten af lejerne, forklarer Keld Laursen.

- Det er jo alle beboerne i boligforeningen, som i forvejen ikke hører til de mest velstillede, der kommer til at bære den omkostning, siger han til DR Østjylland.

I ALBOA har man valgt at oprette et register, hvor boligforeningen kan holde øje med, om folk har svært ved at betale regningerne.