Boko Haram mistænkt i ny massebortførelse
Boko Haram menes at stå bag bortførelsen af mindst 60 mennesker i Cameroun, heraf størstedelen børn. Her ses en markedsplads i Potiskum, Nigeria, som for en uge siden blev ramt af to selvmordsbomber, der ligeledes tilskrives Boko Haram. Arkivfoto. (AP Photo/Adamu Adamu) Foto: Adamu Adamu, AP/AP
Boko Haram menes at stå bag bortførelse af snesevis af mennesker, også mange børn, under et angreb i Cameroun.

Under et angreb i Cameroun er mindst 60 mennesker blevet bortført, efter alt at dømme af den militante nigerianske gruppe Boko Haram.

Det oplyser kilder i Camerouns sikkerhedsstyrker og regering.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev mindst 60 mennesker bortført under et blodigt angreb i Cameroun. Andre kilder siger til Reuters, at 80 er bortført, heriblandt et halvt hundrede børn.

Mindst tre meldes dræbt i søndagens angreb mod landsbyer i det nordlige Cameroun.

En højtstående officer, der befinder sig i området, siger til Reuters, at de formodede Boko Haram-medlemmer blandt andet angreb landsbyen Mabass tidligt søndag morgen og bortførte omkring 30 voksne og cirka 50 drenge og piger i alderen mellem 10 og 15 år.

Soldater kom i en to timer lang ildkamp med de militante bortførere, tilføjer officeren.

En talsmand for Camerouns regering bekræfter over for Reuters, at tre mennesker blev dræbt under angrebet, men kan ikke oplyse med sikkerhed, hvor mange mennesker der er blevet bortført.

Regeringstalsmanden retter skylden mod Boko Haram og tilføjer, at gerningsmændene brændte omkring 80 huse ned under angrebet.

Boko Haram har tidligere bortført adskillige mennesker. Det vakte reaktioner over det meste af verden, da den islamistiske gruppe sidste år bortførte omkring 200 skolepiger fra byen Chibok i det nordøstlige Nigeria.

Gruppen har optrappet sine angreb forud for præsidentvalget i Nigeria 14. februar.

Boko Haram har først og fremmest terroriseret civilbefolkningen i det nordlige Nigeria gennem de seneste år, men har også tidligere gennemført angreb i nabolandene Cameroun og Niger.

Søndagens bortførelser kommer, netop som Tchad har indsat omkring 2000 soldater i Cameroun. Soldaterne skal hjælpe Camerouns hær med at bekæmpe truslen fra nigerianske Boko Haram.

/ritzau/Reuters