Børnehaveklasselærer fyret: Gav eleverne tidligt fri

Børnehaveklasselæreren gav eleverne tidligt fri så de kunne komme til børnefødselsdag. (Foto: Modelfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv))

En sag om en børnehaveklasselærer fra Vinderup Skole ender nu i Afskedigelsesnævnet.

Det var tjenesteforsømmelse, da en børnehaveklasselærer på Vinderup Skole lod eleverne få tidligt fri for at køre i bus ud til en børnefødselsdag uden ledsagelse af læreren, mener Holstebro Kommune.

Kommunen har derfor afskediget læreren med virkning fra årsskiftet, skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Afskedigelsen har afledt protester fra både elevernes forældre og fra Vestjysk Lærerforening og sagen er nu sendt i Afskedigelsesnævnet.

Kommunen har ingen kommentarer til sagen, men ifølge advokat Jørn Kempel, Danmarks Lærerforening, er der ingen tvivl:

- Det er min grundlæggende opfattelse, at der ikke er sket nogen tjenesteforseelse, og selv hvis der måtte være det, så kan det ikke være så alvorligt, at det konstituerer en afskedigelse af en medarbejder med 21 års erfaring, siger han til dagbladet.

Han siger desuden, at sagen er unik fordi parterne er enige om, hvad der er foregået:

- Det, vi er uenige om, er juraren, dels hvorvidt der er tale om tjenesteforseelse og dels, at vi synes, at det er ude af proportioner at fyre læreren på baggrund af en eventuel forseelse, siger advokaten, som håber at sagen kan komme for Afskedigelsesnævnet inden jul.