Vi snuser os frem til den eneste ene

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Hvis du, ligesom jeg, troede, at kærlighed var sådan noget med to sjæle én skæbne, kan du godt glemme det. Ifølge videnskaben er det vores næse, der styrer showet – vi snuser os simpelthen frem til den eneste ene.

 

Forskere har fundet ud af, at vi ubevidst tiltrækkes af mænd og kvinder, som har et immunsystem, der ikke ligner vores eget. På den måde kan vi avle børn, der får det bedste fra to forskellige systemer, sådan at vores afkom bliver stærkere end os. Og det er noget vores instinkt kan forstå.

 

Denne dufte-teori forklarer jo unægtelig nogle af de svipsere, man har begået.

 

Jeg bilder mig ind, at jeg er en selvstændig kvinde, der normalt ikke finder mig i noget som helst. Alligevel havde jeg på et tidspunkt en kæreste, der behandlede mig rigtig dårligt. For dem der kender mig og for mig selv, gav det ingen mening, men hvis vi tager forskernes forklaring for gode varer, så giver det pludselig god mening – det var jo fordi, hans immunsystem duftede godt. Biologien overtrumfede fornuften.

 

Men det rejser altså også nogle spørgsmål:

 

Vil det for eksempel sige, at alle de selvhjælpskurser man har taget, psykologer man har betalt til og bitre erfaringer, man har gjort sig, i princippet har været til ingen verdens nytte, fordi vores instinkt lægger sig fladt på ryggen for den første og bedste psykopat med det rigtige immunforsvar? Ikke særligt opløftende, hvis det er rigtigt.

 

Derfor er det så, at jeg bliver nødt til at henvise til de kvinder (og mænd), der notorisk er sammen med idioter, der mishandler dem fysisk og psykisk. For hvis forskernes teori skal holde stik, så har de her kvinder duftet sig frem til ti mænd i træk, med det rigtige immunsystem, men desværre også en løstsiddende næve. Og det lyder ikke særlig sandsynligt.

 

Spørger man en psykolog vil han eller hun sandsynligvis svare, at disse kvinder har lavt selvværd eller overfører gamle mønstre fra deres barndom. Psykologien kan altså overtrumfe biologien.

 

Spørgsmålet er så bare, om erfaringen og fornuften kan overtrumfe psykologien og biologien, hvis de to har sendt én på vildspor.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.