TRADS: DR frikender sig selv

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Efter et to-dages bestyrelsesseminar i Danmarks Radio frikendte Danmarks Radio sig selv i sagen om Den Hemmelige Krig . Det er ingen overraskelse - selv om jeg havde håbet, at bestyrelsen havde taget sig sammen og udtrykt kritik. Det gjorde den ikke - og det er den jo i sin gode ret til.

DR s såkaldte seernes og læsernes redaktør - han hedder Jakob Mollerup - deltog sjovt nok i bestyrelsesmødet. Ikke som repræsentant for seerne og lytterne, men som det enhver længe har vidst, han i virkeligheden er - nemlig DR-direktionens forlængede arm. Her udbyggede han mundtligt den alenlange rapport, han har lavet for sine DR-chefer, og som frikendte DR.

Her er den korte version af forløbet:

DR (Kenneth Plummer) lader DR (Jakob Mollerup) undersøge sig DR (TV-Avisen og DR2), så DR (bestyrelsen) kan frikende DR (Kenneth Plummer)

Det er rent ud sagt komisk - hvis ikke det var så alvorligt! 

På samme møde stod det klart, at DR s enorme pengeforbrug - for skatteydernes penge - endnu engang overgik sig selv. Denne gang blot med 700 millioner kroner - hvilket skal lægges oven i den sølle milliard, der allerede er brugt for meget på at bygge DR-Byen.

Den slags bekymrer heller ikke DR s bestyrelse - og hvorfor skulle den i øvrigt bekymre sig om det. Pengene ruller alligevel ind fra Kulturministeriet - det vil sige fra skatteborgerne. Her sidder den konservative Brian Mikkelsen og skriver checks ud til DR.

For at sætte det penge-ødsleri, som Kenneth Plummer står i spidsen for, i relief, kan jeg oplyse, at alene DR s overskridelse af bygge-projektet, kunne finansiere dagbladet Informations redaktion i ikke mindre end 50 (tallet rettet fra 100) år!

Nå, vi må videre...

vh

David

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.