TOP 5: ALLE DE ANDRES PENGE

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

 

 

I Statsministerens tale ved Folketingets afslutningsdebat sagde han:

“Det kræver, at alle yder, hvad de kan. Derfor skal det bedre kunne betale sig at arbejde, så flere tjener deres egne penge fremfor at leve af andres.

Det er voldsomt populært, at tale om, hvem der lever af andres penge. Som regel er det en pæn måde at kalde andre mennesker for nogle nassere. Ofte er det en måde, at udskamme fattige på sociale ydelser og vække småligheden hos de mere skattebetalende.

Den nemme pointe her ville være, at påpege at Statsministeren selv lever af andre folks penge. Nemlig skatteydernes. Ligesom alle andre offentligt ansatte. Men det er for billigt.

Man kunne også opfordre Statsministeren til at fatte, at alle dybest set lever af andres penge – for det er et stort kredsløb, hvor vi giver hinanden penge på kryds og tværs. Men der er måske for dybsindigt.

I stedet kommer her en guide til, hvordan man bedst gør andres penge til sine, så det ser ud som om man tjener sine egne penge – for kun sådan kan vi gøre vores statsminister glad…

5. DET LILLE SPIL
Den nok dårligste, men mest ærlige vej til at få det, som alle mennesker kalder ‘sine egne penge’, men som i virkeligheden er andres penge – det er at spille Lotto, hvor andre mennesker smider deres penge i en stor pulje og ved en tilfældighed derefter lader nogle få af spillets deltagere kalde de andres penge for ‘sine egne’.

4. DET STORE SPIL
Bild dig selv og andre ind, at hvis de bare betror dig med en lille indsats af deres penge, så giver du dem et produkt, der gør deres liv bedre – sådan at andre vil betro dem penge for det samme produkt. Om produktet hedder ‘HerbalLife’, ‘Just Do It’, berømmelse, frihed, lykke, sjælens frelse eller ideologi er lige meget – så længe de tror, du har svaret, får du andres penge.

3. DEN STORE LEDER
Bild verden og dig selv ind, at du er en uundværlig leder, som er så vigtig for koncernen, at du fortjener 200 gange mere i løn end den lavest betalte medarbejder – som mister lønfremgang for, at du kan belønnes med andres penge.

2. UDNYT FRYGTSOMME OG DUMME LEDERE
Mange top-ledere har lovet så megen guld & grønne skove, at de har så travlt, ved så lidt og er så bange, at de ikke tør træffe beslutninger, som de ellers bliver betalt dyrt for at træffe – så at hvis du bilder dem ind, du kan rådgive dem som top-konsulent, kan du pege på alle de andres penge, som kan skæres bort, så du kan få et højt honorar.

1. DEN HELT STORE PLYNDRING AF ANDRES PENGE
Du udnytter klodens uerstattelige resurser, som egentlig ikke tilhører dig – men alle de kommende generationer. Følg f.eks. Mærsks eksempel og pump al olien op af Nordsøen for at blive rig på andre, kommende generationers penge.

Vi tror, vi forstår det med penge – fordi vi forstår, hvordan vores egne penge i pungen og i husholdningsregnskabet virker. Der er en enkel logik. En overskueligt spil. Men i samfundets store spil, bliver vi meget nemt snydt – fordi reglerne er svære at gennemskue. Vi farer nemt vild – og måske ønsker vi endda at blive snydt, så vi slipper for helt at fatte det.

 Men der er en vej til at fatte det, en måde til at navigere i det – lyt til din indre stemmes samvittighed – også når det gælder politik og penge.

Er vi nok, som evner at gøre det, så finder vi vej til den smukkere verden, vi i vores hjerter ved er mulig.

Vær med hos NulSkam og Næstehjælperne

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.