Tillykke, du har vundet retten til at købe et par gummistøvler til 2400 kroner

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Congratulations you won!
Sådan stod der i en mail fra E-bay, da jeg vågnede en lørdag for en månedstid siden og åbnede min indbakke.
Yes, yes, yes, tænkte jeg, så lykkedes det mig at få fat i de helt uundværlige grønne Gucci-gummistøvler, som  er udsolgt herhjemme. Og endda til en overkommelig pris (nej absolut ikke en overkommelig pris, men en fuldstændig overvurderet pris, som jeg alligevel er dum nok til at betale) af 230 dollars. Troede jeg.
For lynhurtigt blev beløbet til 277 dollars, da shippingudgifterne blev lagt oveni. Shippingudgifterne, som først blev oplyst, da jeg havde "vundet" auktionen.
Nå, lad det nu være, købt er købt, penge kommer altid igen og snart kommer også et par gummistøvler, trøstede jeg mig selv med. Men nej, ingen guimmistøvler dukkede op i Valby. Ingen gummistøvler var klar til brug, da sporene af dansk vinter smeltede og blev til store søer.
Så jeg kontaktede PostDanmark - som den vinder, E-bay nu en gang havde udråbt mig til.
Her fik jeg at vide, at der skulle betales moms af støvlerne. Støvlerne som på daværende tidspunkt havde rundet de 1600 kroner - Christ!
-Jeg håber ikke, du har købt støvlerne, fordi de var billige, men fordi du ikke kan få dem herhjemme, sagde den venlige post-medarbejder.
Hmm, det var jo egentlig rigtig nok, og uanset hvad, så var der ikke noget at gøre ved det. Moms, tænkte jeg, det må vel være 25 procent, altså godt 400 kroner.
Fair nok, så er jegb oppe på 2000 kroner for et par røjsere, som jeg hverken ved, om jeg kan lide eller passe.
En uge senere dumper et brev ind ad min brevsprække med en regning på 810 kroner. 810 kroner! Hvor fanden kom det beløb fra? Bare for at få et par støvler fra USA til DK.
Endnu en gang var PostDanmark venlige at give mig en forklaring.
25 procent skulle betales i moms (nuvel, den er svær at komme udenom). 17 procent i skat, fordi gummistøvler ryger i kategorien "støvler med gummibelægning", som takserers særligt højt (what! I kan da ikke bare oprette en særlig dyr kategori for at udstille min komplette naivitet!) og slutteligt et gebyr på 75 kroner for PostDanmarks besvær.
Alt i alt har mine gummistøvler kostet over 2400 kroner. Det samme beløb som min kollega Jacob Basbøll havde til rådighed hele februar måned, som min kæreste venligt gjorde mig opmærksom på. Og hundrede kroner mindre end min rejse til Grækenland sidste sommer!
Heldigvis passede støvlerne og heldigvis har det regnet lige siden!
Heldigvis er jeg færdig med E-bay, og heldigvis tror jeg aldrig, aldrig, aldrig mere på det, når nogen skriver "tillykke du har vundet!"
I hvert fald ved jeg, at det betyder, tillykke, nu tager vi dig i røven!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.