Tegning eller ej?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Et lille digt, jeg selv har komponeret specielt til jer:

"Muhammed mig her, Muhammed mig der

Muhammed på side ét, to, tre og fir "

- Er det ikke ubehjælpeligt, men smukt?

Mere alvorligt: Jeg vil for nu lade være med at rode rundt i diskussionen om, hvorvidt vi og alle andre medier har tæsket nok rundt i Muhammed-tegninger og -video. Til gengæld vil jeg meget gerne høre jeres mening om et konkret dilemma, jeg løb ind i i går:

Som nogen af jer måske har set, blev jeg i går sat til at skrive lidt om Berlingske Tidendes forsidehistorie "Muhammed som pædofil i DF-blad". Spørgsmålet er, om den historie på vores net og i vores avis skulle være ledsaget af tegningen?

Jeg mente umiddelbart, at tegningen skulle bringes som dokumentation. Ikke som princip om dokumentation, men fordi jeg personligt mener, at Berlingske Tidendes historie er lige lovlig strammet. På den omdiskuterede tegning ser du ingen kønsdele, ingen sex og ingen overgreb fra Muhammed mod hans 9-årige kone. Jeg syntes, vi skulle give læserne kvalificeret mulighed for at danne sig en holdning til tegningen og på den måde selv bedømme, om historien er god eller ej.

Altså: Tegning skulle bringes som låg på historien.

Modargumentet lå lige for: Alle billeder af Muhammed kan opfattes som en fornærmelse mod muslimer og puste til de internationale gløder. Især set i lyset af DFU-videoen og de nærmest endeløse historier om unge eller ældre politikere, som åbenbart synes, en Muhammed-karikatur er det fedeste tilbehør til en brandert.

Altså: Tegning skulle ikke bringes; det er det bedste låg på historien.

En gylden middelvej kunne være at bringe et link til tegningen, men er det ikke det samme som at bringe den?

Lang snak. Bottom line: Hvad synes I?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.