Sex og semikolon

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg har fundet svaret på et godt sexliv i Retskrivningsordbogen. Der er ikke mange, der ved det; det står nemlig gemt lidt af vejen. Men det er faktisk en fantastisk historie, som min redaktionschef ville have sagt. Slå op på side 576; cirka midt på siden. Og mød semikolon. I kender måske hinanden allerede, men det er ved at være længe siden, kunne jeg forestille mig. På tastaturet er det stadigvæk næstnederste række, tiende tast fra venstre plus en hjælpende hånd fra shift.

De fleste har sikkert aldrig brugt det - det skulle da lige være for at adskille modtagere i Outlooks adresselinje. Ifølge Retskrivningsordbogen er semikolon imidlertid perfekt til to ting. Det kan både bruges "til at afgrænse forholdsvis selvstændige dele af teksten". Og det kan vise, at to helsætninger "hører særligt sammen".

Man behøver ikke være journalist på Nyhedsavisen for at læse det skjulte seksuelle budskab mellem de linjer. Tænk, hvis man beherskede begge dele i sengen; så kunne man både insistere bestemt og myndigt på, at denne her stilling blev det lige nu og den havde ikke noget at gøre med i går; sådan; klar besked, ikke noget vagt komma og tvivl om noget som helst.

Men man kunne også drillende holde en lille pause, så ville hun tænke, hvad sker der mon nu, var det et punktum, og så kunne man råbe, "nej, det er semikolon", og så gå i gang igen og rulle hele det her "særlige tilhørsforhold" ud.

Det er pirrende, det er personligt, det er pissefrækt.

Og når vi nu er i gang, hvorfor så ikke også genindføre tegnet i journalistikken, hvor det jo også har en eller anden berettigelse. Vi er midt i lave en avis og et nyhedsbureau herude på Holmen, men hvorfor står der ikke "minimum et semikolon pr. 2000 tegn" noget sted i vores sprogpolitik?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.