Seks gode råd til at blive et hypet Rock’n’Roll band

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Vi ved jo alle sammen godt, hvor svært det er at få en fod indenfor i den danske musikbranche, så her kommer lige en stribe råd, der så godt som sikrer dig en pladekontrakt - eller í hvert fald får dig til at ligne én, der har en.

1. Hvis du vil noget med din karriere er det fluks ned i Matas, hvor du spørger efter en sort kohlblyant, som du skal bruge til at tegne dine uskyldige drengeøjne op med. Sort streg om øjnene er med til at skabe den illusion, at du er enormt mystisk og ikke ligger under for nogen kønspolitiske dogmer – du er bare helt din egen. Med sort kohl er du garanteret selvsvings-hype og forside på diverse kultursektioner/musikmagasiner.

F
or pædagogisk instruktionsvideo klik på dette link, og klik herefter på eye liner pencil i menuen til højre.

2. I det hele taget skal du til at bruge længere tid foran spejlet. Meeeget længere. En ting er kohl om øjnene, men pladeselskaberne gider ikke engang åbne kuverten med din demo, hvis du ikke har et stort garn i vildt naturbarn-stil. Alternativt kan et fladt, klistret og alt for langt pandehår også gøre det – du skal bare huske hele tiden at rede det ned foran øjnene med fingrene. Det gælder i øvrigt også de vilde naturkrøller – HELE tiden en hånd i håret, mens du stjålent kigger i alle de spejle og glasruder, du passerer.

3. Det stod allerede meget klart på dette års Roskilde og Spot Festival: Ingen adgang til VIP-området og nul fadbamser på pladeselskabernes regning uden jeans, der er så stramme, at de skal rulles på. At bukserne gør dig kalveknæet og fuldstændig afmonterer din maskulinitet, skal du ikke tænke på – du ligger jo alligevel ikke under for nogen kønsdogmer.

4. Det er ikke nok, at dine ben ligner to ølpølser i dine nye bukser. De skal også være super lavtaljede, OG de skal trækkes ned midt på røven. På den måde ser det ud som om, du har fire deforme røvballer. Samtidig får det din overkrop til at virke uforholdsmæssig lang og dine ben uforholdsmæssigt korte – lidt som at parre understellet fra en femårig med overkroppen på Lange Jan.

5. Tilbehør. Det er de små detaljer, som skal signalere, at du bare er totalt unik og har din helt egen stil. Tænk solbriller i en crazy farve, t-shirt med retro-band print og for guds skyld et tørklæde – uden tørklæde er der ingen, der nogensinde vil tro på, at du fortjener en plads i dansk rock’n’roll.

6. Det kan godt være, at du ligner en pose lort, der lige er væltet ud af sengen, men vi ved alle sammen godt, hvor meget arbejde der skal lægges i sådan et tilfældigt look. Nøgleordet her er dog IKKE at afsløre, at du bliver klippet hos Gun-Britt. At din søster brugte fire timer på at lære dig at lægge den perfekte streg (men at den stadig godt kan drille, hvilket er pisseirriterende, når man lige står og skal til koncert på Stengade!). At garnet bare sidder herrefedt, hvis man først kommer voks i og så lige giver det lidt lak bagefter. At dit tøjbudget er større end din kærestes, og at det godt kan være rigtig svært at koncentrere sig om at føre en samtale – selv med de fede folk fra musikbranchen – når man kan mærke, at der er en tot, der sidder helt forkert, og at ham oppe i baren har nogle solbriller magen til ens egne helt unikke shades i en totalt crazy farve. Nej, du er derimod mere rock’n’roll end Pete Doherty, så hvis nogen spørger, er du næsten lige stået op, og i øvrigt synes du, at det er totalt overfladisk, at der bliver fokuseret så meget på udseende og form i den her branche. Det er jo musikken, det handler om, ik?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.