Sådan søger du erstatning, hvis dit fly bliver forsinket

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Står du i den uheldige situation, at du bliver udsat for en flyforsinkelse eller aflysning, så har du mulighed for at få erstatning. Du skal blot huske at gøre krav på din erstatning. Problemet for mange er dog, at de ikke kender deres rettigheder og ligeledes ikke ved, hvordan man kan gøre krav på sin erstatning. Som hovedregel har du krav på en erstatning, hvis dit fly er forsinket i mere end tre timer. Herunder vil du blive guidet i, hvordan du søger erstatning.

Første trin

Det første du skal gøre er at sende en skriftlig klage til flyselskabet. Herefter opstår der tre scenarier. Du kan få godkendt klagen og dermed få dine penge udbetalt. Hvis du derimod ikke får svar eller får et afslag, så skal du gå videre til næste trin.

Andet trin

Ved et afslag fra flyselskabet har du to muligheder: Du kan klage til Trafikstyrelsen, eller du kan alliere dig med et klagefirma, som kan køre sagen for dig. Hvis du ikke har fået svar på din første skriftlige klage inden for en måned, skal du sende en rykker. Herefter kan du få udbetalt dine penge, eller du kan få et afslag, og i det tilfælde skal du gøre som førnævnt; klage til Trafikstyrelsen eller samarbejde med et klagefirma. Du kan klikke her, hvis du vil læse mere om, hvilke klagefirmaer du kan henvende dig til.

Tredje trin

Efter du har foretaget en af de handlinger, der er beskrevet i andet trin, opstår der tre nye scenarier. Du kan få dine penge, når Trafikstyrelsen eller et klagefirma har kørt og vundet din sag. Hvis begge instanser vurderer, at din sag ikke kan vindes, så kan du ikke få nogen kompensation. Såfremt Trafikstyrelsen og / eller et eksternt klagefirma taber sagen til flyselskabet, har du en sidste mulighed for at føre sagen i retten. Det bør du dog kun gøre, hvis du er sikker i din sag.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.