Politikere og medier brænder mennesker

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

 

Dette indlæg skal tages som det er: Spekulation og desperation.

Medierne tier, når poltikerne bruger flammekastere til at spare penge på velfærdsbudgettet.

I går (desværre den 1.april) begik en 40-årig mand selvmord ved at hælde benzin over sig og antænde. Godt en time senere døde han.

Da historien “breakede”, som det vist hedder på nudansk pressesprog, toppede den på Ekstra Bladet med “Breaking News” og hele molevitten. Præcis som en så grusom historie bør gøre.

Inden der var gået en time, - mens lægerne kæmpede for mandens liv - var historien død i medierne, og kun nogle hårdnakkede på DR, TV2 og Sjællandske Medier fandt det værd at gengive et Ritzautelegram.

Noget tyder på, at vi ikke skal kende årsagen til mandens ultimative protest,  som vagthavende betjent skarpt analyserede for en journalist: “Det tyder på en desperat handling”.

Det eneste der er kommet frem om manden er at han kort før selvmordet taler med en ansat på Brøndby Rådhus og her får han angiveligt svar på sin sag. Med det svar går han direkte fra receptionen, ud på pladsen foran og sætter ild til sig selv.

Efterfølgende spares der ingen penge på transport af op mod 30 ansatte (vidner), som køres til psykologisk krisehjælp for at bearbejde den voldsomme oplevelse. Da alle disse mennesker er bragt til hjælp, og først da manden er død på hospitalet, underrettes familien.

Det kan godt være, at familien også har fået krisehjælp. Det kan godt være, at familien hurtigt blev underrettet, men i så fald er der rod i den kronologi og fremstilling som sagen får.

Jeg anklager Brøndby for at have svigtet en mand og hans familie i så voldsom grad, at manden til sidst begår selvmord ved at hælde benzin over sig og omkomme i et flammehav, der smelter hans sko ned i asfalten.

Jeg anklager Social- og beskæftigelsesministrene for at skabe og administrere love, der kan drive et menneske ud i en så voldsom desperation.

Jeg anklager medierne for ligegyldighed/slendrian/korruption.

Danmark er nu gået ind i fjerde måned efter de urimelige ændringer af lovgivningen, som et flertal i folketinget har vedtaget, og med stolthed fremhæver som reformer og fremskridt.

Kun Brøndby kommune ved, hvad sagen drejer sig om, og hvorfor manden begik selvmord i et flammehav. Men samtlige mediehuse burde stå og banke på døre og vinduer, indtil vi får svaret… indtil vi kender årsagen.

Munke i Vietnam satte ild på sig selv i protest mod krigen og overgrebene på det vietnamesiske folk, og Jan Palach satte sig selv i flammer i protest med Sovjets overgreb på tjekkerne. I Danmark gider medierne ikke beskæftige sig med en mand, der omdanner sig selv til levende fakkel.

Jeg anklager medierne for at tie om konsekvenserne af politiske overgreb, og jeg anklager sagsbehandlere, folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre, byrådsmedlemmer og kommunaldirektører for at bære ansvaret for den anonyme mands desperate handling.

24 timer efter mandens selvmord. Et døgn efter han lod sit liv gå til omspændt af flammer, er Ekstra Bladets tophistorie og øjeblikkets “Breaking News” at fodboldklubben Barcelona straffes med et transferforbud.

Mandens handling er usædvanlig og voldsom og til en vis grad endda modig. Men han står ikke alene med sin desperation. Vi er mange, som er endt samme sted, bare uden modet til at hjælpe stat og kommune med at slippe for en udgift.

Manden antændte sig selv, men politikere og sagsbehandlere må se i øjnene, at de gav ham grunden til at gøre det... at de må bære skylden... og medierne må bære ansvaret for at svigte opgaven som vogternes vogtere.

Der er mange, som bør lade skammen bøje deres nakker.


 

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.