Pas på, Pakistan

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Økonomien er elendig, politikerne skændes, og islamisterne bliver modigere. Osama bin Ladens nye hjemland er i problemer – og problemerne rammer os.

 Hvis Osama bin Laden stadig er i live, gemmer han sig sandsynligvis i en hule i de urolige stammeområder i Pakistan. Har han tv, kan han glæde sig over de pakistanske nyheder.

Økonomien i verdens næststørste muslimske land er katastrofal. Hans venner i Taleban-bevægelsen har held med at udføre flere og flere angreb. Og landets to store partier skændes uafbrudt om, hvem der skal efterfølge Pervez Musharraf, der for nyligt trådte tilbage som præsident.

Det største partis kandidat til posten, Asif Ali Zardari, er i folkemunde kendt som ’Mr. 10 procent’. Ikke fordi han yder 10 procent ekstra for sit land, men fordi rygterne siger, at 10 procent altid ender i hans egne lommer.

Pakistanernes mistro til politikerne og den dårlige økonomi styrker Taleban og al-Qaeda i Pakistan – og skader Danmark. De fleste eksperter er enige om, at mange angreb på danske og andre udenlandske tropper i  Afghanistan er direkte planlagt i de lovløse områder i Pakistan, hvor også al-Qaeda lægger dødbringende planer.

I Vesten er der ikke meget at gøre andet end at forsøge at hjælpe Pakistan på fode – og så krydse fingre for, at politikerne ikke lader korruption og personlige fjendskaber dominere. Som den førende Taleban-ekspert og forfatter Ahmed Rashid skrev i en klumme for nylig:

- Rodet, som Mr. Musharraf har efterladt vil hjemsøge Pakistan og verden de kommende måneder (…)  mens ekstremisterne bliver stærkere og modigere. 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.