Administration 
NA-journalist truer blogger

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Det er skræmmende at læse http://www.uriasposten.net/?p=4621 og konstatere et meget ubehageligt brev fra Nyhedsavisen journalisten Knud Brix.

I korte træk truer Brix bloggeren med at hive ham i retten hvis han ikke straks betaler 5.408 kr. Hvordan man lige kommer frem til det beløb står hen i det uvisse. Det minder meget om de metoder Anti-Piratgruppen benytter sig af, og det er en ubehagelig kortslutning af enhver debat.

 Man kan SAGTENS være meget uenig med bloggen, Uriasposten, men samtidig mene at Brix metoder er yderst ubehagelige. Hvis han endelig var så ømskindet overfor hans artikel i en GRATISavis, at han ikke vil se den gengivet andre steder, kunne han jo i almindelig høflig stil skrive og bede om at få artiklen fjernet fra bloggen. Det ville naturligvis være sket med det samme.

 Debatten bliver totalt kortsluttet når man griber til de metoder. I praksis findes der vel stort set ikke en eneste seriøs blog herinde, som ikke har gengivet større passager af forskellige artikler. Dette er altid sket i ikke-kommerciel interesse, og derfor er trussler om store økonomiske erstatninger virkelig et overdrent indgreb overfor den gode debat. Tænk selv over at du(ja dig, læseren, den aktive blogger) formentlig helt sikkert på et tidspunkt har citeret en artikel, og i princippet kunne blive mødt af et sådant trusselsbrev uden den mindste advarsel - BETAL NU eller du hived i retten.

 Det er skuffende at det netop er en Nyhedsavisen journalist der går i så små sko - som repræsentant for en gratisavis, og som repræsentant for et site, der prioriterer den politiske debat højt.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.