Èn til den dårlige smag

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Du vil ikke indrømme det, men du kan lide dem. Du kan lide dem rigtig godt endda og det er helt okay. Det er faktisk...sundt!. Sådan at lette ben op ad den gode smag og skråle med på en række overdrevet klistrede kærlighedsballader. 

Jep, de er ofte dybt banale, grotesk svulstige og skamløst vammelsøde, men går rent ind - medmindre man har et hjerte af cement. Eller måske bare ikke er stand til at lette på feinsmækker-hatten og lade føle/føle-genet komme i kog.

Her er min Top Ni-liste over kærlighedssange, der nok stadig kan levere pænt med point i bad taste-faktor, men som ikke desto mindre kan få mig til at gå i både split og spagat - mentalt talt, altså. 

Shania Twain - You re Still The One 
Skønsang og melodisk charmekur på fire akkorder fra den altid superspændstige Shania-pige. Fat den halvakustiske, se din elskede i øjnene og skrål:
"They said I bet they never make it /
But just look at us holding on/  
We re still together/
Still going strong"

Det kan ikke gå galt - især ikke, hvis humor er en hjørnesten i parforholdet...

Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart 
Vi snakker ikke om diskopop-versionen med Nicki French, som er fast tilbehør på alverdens Gay Dance-compilations. Vi snakker heller ikke den spanske dåsepop-fortolkning Eclipse Total del Amor . Vi snakker muligvis den instrumentale udgave for fuld strygeorkester, og vi snakker helt sikkert originalen, hvor Bonnie raspede vore hjerter af led.

Bon Jovi - I ll Be There For You 
Ikke den mest kendte kærlighedsode fra de rocker-romantiske New Jersey-pudler, men den mest banale. Jon Bon Jovi lover både at stjæle solen og trække vejret for sin udkårne, mens Richie Sambora blærer sig med så kraftfulde overstemmer, at hans lunger burde være sendt direkte til afiltning. Jeg er stadig sur over, at de ikke spillede den sang i KB-Hallen i  94.     

Bette Midler - Hero (Wind Beneath My Wings)
Man behøver ikke at være maksium bøsse for at tudbrøle til det højstemte 80 er-drama  Beaches , men det er en okay undskyldning. Denne klassiske sang - kendt for linjen: Did you ever know that you re my hero er som skabt til denne venskabsfilm, men er faktisk ti år ældre. En ballbreaker... 

Aerosmith - I Dont Wanna Miss A Thing
I Armageddon - den der 90 er-agtige USA redder verden fra en endnu et meteor -blockbuster kammer det helt over, da Aerosmith bliver kørt i stilling. Men på dansegulvet - som den allersidste sang - er den absolut urørlig.  

Skid Row - I Remember You
Fast skæring på ordentlige Monster Metal Power Ballads-opsamlinger. Dengang sidst i 80 erne kaldte vi dem bare Skid Røv, selvom den her powerballade var helt uimodståelig. Forsangeren kaldte sig ganske ubeskedent Sebastian Bach (han var trods alt født Sebastian Bierk) og sang i virkeligheden ad helvede til. Men det virkede...

Wham - Where Did Your Heart Go?
Omkvædet får pudsigt nok alt for lidt plads i den her oversete Wham-schlager. Men når det er der...uha, hvor er det som at få stukket en dypkoger lige lukt i hjerteklappen. Svanset, svanset, svanset...

Backstreet Boys - Show Me The Meaning Of Beeing Lonely
Har de lavet andre sange? I så fald må den her bare være den allerdybeste. Ren Goethe for boyband-lovers!

Evan And Jaron - Crazy For This Girl
En nyklassiker. Er der overhovedet der kender Evan og Jaron Lowenstein her? Nå, men det er to amerikanske tvillinger, der så vidt vides kun har lavet denne ene formidable radiobasker. Lyden af overfladisk flirt og forbigående forelskelse. Hør selv på www.evanandjaron.com

  

 

 

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.