Musik til en masseanholdelse

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Af Rene Fredensborg

refr@avisen.dk

refr@avisen.dk

VORHERRE BEVARES

Metoden er allerede afprøvet med stor succes af andre myndigheder: Man tager en flok mennesker til fange, som man derefter bagbinder og placerer på et koldt stengulv. Husk at nægte dem vand og mad, og især muligheden for at komme på toilet. Og så er det ellers tid til at spille enten Metallica eller Christina Aquilera for fuld hammer. Nogen kalder det psykisk tortur , men så meget kan god musik vel heller ikke skade?

Det synes politiets pressetalsmand, Flemming Steen Munch, heller ikke, da jeg ringer og spørger ham, hvilken musik, han ville, hvis han tilfældigvis havde 436 autonome børn indkvarteret i en kold kælder.

»Det behøver som sådan ikke være en genre, bare det er højt. Det er den nye generation vant til.«

Så du vil gerne være behjælpelig?

»Gerne, men hvis vi spille ligeså højt som de unge i dag, får vi nok naboklager. Jeg vil nok foretrække noget mere afdæmpet.«

Noget klassisk?

»Ja, opera. For eksempel Fangernes Kor fra Verdis Nabucco .«

På den der Guantanamo-base på Cuba har de også erfaring med at lade folk ligge bagbundne på et koldt gulv med musik i ørerne. Hvad tror, du ville være mest effektivt over for de autonome? Noget tysk strækmarch-metal eller Dansk Folkeparti-klassikeren Tre Hvide Duer ?

»Argh, med Tre hvide duer , så nærmer vi os jo tortur.«

Men det er også meningen. En anholdelse skal jo netop være en straf. Det så vi jo i lørdags!

»Nej, en anholdelse skal ikke være en straf. Nej, sådan spiller klaveret ikke. En anholdelse skal ske så skånsomt som overhovedet muligt under de givne forudsætninger.«

Det vil sige en anholdelse skal IKKE være en straf i sig selv? Nå. Er det virkelig det, jeg hører dig sige?

»Ja, jeg er klar over at en anholdelse kan opfattes som en straf, men sådan er det ikke.«

Jamen, hvorfor lå de autonome børn så bagbundet i 12 timer på kolde gulve uden mad, vand og adgang til toiletforhold?

»Jamen, vi er så sandelig i fuld gang med at undersøge de logistiske problemer, vi havde i lørdags. Men hvis de ikke bliver lagt i stripes, så skifter de tøj, og så kan vi længere finde ud, hvem der anholdte hvem og hvorfor. Der er ulemper ved at blive anholdt, det skal jeg være den første til at beklage.«

Men kan musik på nogen hjælpe dansk politi med en hurtig tilståelse?

»Det tror jeg ikke.«

Nå, men så undskyld, jeg forstyrrede

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.