Min taxachauffør er terrorist

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Der kører en terrorist rundt i det indre København. Eller i hvert fald en mand, der har sendt penge direkte til en organisation, som Danmark betragter som en terrorgruppe.

Baran er taxachauffør, og jeg kørte tilfældigt med ham fra det pæne Hellerup ud til Nyhedsavisen, da han fortalte om sin terrorstøtte.

- Jeg sender PKK 10.000 kroner om året igennem min familie i Tyrkiet, fortalte han, mens vi kørte over Christianshavn.

PKK er på EU s terrorliste, selvom en EU-domstol dog har sagt, at der er begået procedurefejl ved terrorstemplingen. Uanset hvad har PKK begået angreb, der kan betegnes som terror. Den marxistiske organisation har bombet busser og dræbt civile i deres kamp for et frit Kurdistan i det sydlige Tyrkiet.

Min taxaxhauffør var ikke marxist eller militant. Han var faktisk en rigtigt flink fyr, som jeg ville have nydt at drikke en kop te med.

De kæmper for mig

Jeg spurgte ham, hvordan han kunne støtte PKK s metoder.

- De begår selvfølgelig fejl. Men de er de eneste, der kæmper for mit folk, sagde han, mens han fortalte om sin barndom.

En barndom, hvor han ikke måtte tale kurdisk. Hvor hans familie ikke måtte døbe deres børn kurdiske navne. Og hvor samfundet krævede, at han droppede sin kurdiske identitet og blev tyrker.

Baran flygtede i stedet til Danmark – og støtter nu en gruppe på EU s terrorliste.

Jeg er ikke enig med Barans valg. Jeg mener, PKK burde lægge våbnene. Men hans historie er vigtig til at forstå terror.

Mange af terrorgruppernes støtter er ikke hårde fanatikere, men almindelige hårdtarbejdende familiefædre, som er frustrerede over politiske uretfærdigheder. Hvis man vil stoppe støtten til terrorgrupper som PKK, er det ikke nok at bruge våben. Man bliver nødt til også at ændre årsagen til PKK s støtte: Tyrkiets kampagne mod den kurdiske kultur.

Barans navn er ændret.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.