Libanon-blog: På bøssebar i Beirut

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Bøsser bør ikke eksistere i Libanon. I hvert fald ikke ifølge den lokale lovgivning, der gør det ulovligt at have sex med en person af samme køn. Alligevel trives Beiruts bøsse-scene som aldrig før med drag queens, arabiske prinser og masser af erotik i luften.

De sidste par dage har jeg researchet til en artikel om homoseksuelle i Libanon. En lokal homoseksuel fyr har vist mig de steder, hvor Libanons bøsser mere eller mindre i skjul kommer for at udleve deres seksualitet.

Vi tog en tur ned af strandpromenaden i Beirut, hvor trækkerdrenge diskret går med fremmede mænd ned i buskene og har sex. Vi sad på en af bøsse-cafeerne, hvor fyre sender øjne til andre fyre. Og natten endte på natklubben ’Milk’ i Beiruts centrum, hvor 200-300 homoseksuelle arabere fyrede den af til den lyse morgen, mens drag queens dansede på bordene og maskuline mænd hang i hjørnerne.

Libanon er Mellemøstens mest frisindede land, men bøsser regnes stadig ikke som rigtige mænd hernede. Ingen kysser offentligt. De absolut færreste har fortalt om deres seksualitet til forældrene. Og kun to af de mange bøsser, jeg har mødt, vil stå frem med navn og foto i en dansk avis.

Der er tegn på, at holdningen langsomt ændrer sig i Libanon. For 15 år siden var der ingen officielle bøsse-diskoteker i Beirut. I dag er der to, flere barer, en bøsse-biograf og tre traditionelle bade (hammam’er), der uofficielt er forbeholdt bøsser.

En lokal organisation arbejder for at fjerne anti-bøsse-loven i Libanon, men der er lang vej endnu, da konservative kristne og islamister protesterer heftigt imod alle former for seksuel frigørelse.

Jeg har tidligere skrevet om sex i konservative muslimske lande. Og hver gang slår dobbeltmoralen mig. På natklubben i går var en saudi-arabisk prins til stede, selvom kongefamilien tordner imod homoseksualitet. Og flere af bøsserne på stedet kunne fortælle om affærer med politikere eller sønner af politikere, som samtidig taler imod homoseksualitet.

Men det ser trods alt ud til at gå den rigtige vej for Beiruts bøsser. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra danseglæden på Milk i går nat …

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.