Kunsten at køre med cykelhjelm

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Egentlig er der forbandet få, hvis overhovedet nogen, gode argumenter for IKKE at køre med cykelhjelm, og til gengæld en række fremragende grunde til at tage kysen på.
Alligevel kan det være enormt svært lige at få taget sig sammen til (igen) at begynde at køre med æggeskal.
Selv har jeg efter en lang modnings-periode lige købt en hjelm.
Men det skete først efter, at jeg havde analyseret samtlige brugere af cykelhjelm i Storkøbenhavn.

For af en eller anden grund, har jeg altid sat voksne cykelhjelmsbrugere i bås med personer, der bærer Fjellrev og går i fodformede sko.

Men i min usaglige og udokumenterede blotlægning af cyklister med hjelm, registrerede jeg flere og flere unge, smarte mennesker med hjelmen. Og jeg erfarede, at jeg gang på gang nikkede anerkendene til dem.

Og efter endnu en hæsblæsende hjemtur med zigzag ind og ud mellem dyttende busser i Stormgade, besluttede jeg mig for at nu skulle det være.

Yes, en hjelm til damen. En af de fancy BMX-hjelme!
Fancy er måske lige i overkanten, men ikke desto mindre er jeg flere gange blevet stoppet af folk, der vil vide, hvor jeg har købt den.
Selv har jeg undret mig over, at der ikke er nogen modevirksomheder, der har overvejet at lancere en hjelm, der rent faktisk er smart. Der må ligge en guldgrube og vente.

Kunsten lige nu er for mig at kombinere cykelhjelmen med et par Chanel-solbriller og stiletter uden at falde tungt igennem som en meget, meget kikset Nynne-kloning.

Jeg glemmer heldigvis tit, at jeg har hjelmen på, for jeg kan ikke sige, at den pynter. Og min forfængelighed får også lige et snitsår, når jeg tilfældigt spejler mig i en bilrude med hjelmen på.

Men hellere det end at sidde som hjerneskadet med savl løbende ned ad hagen. For det er jeg alt, alt, alt for forfængelig til.

Kør forsigtigt!

kh
Mette

PS: Senest hørte jeg, at risikoen for at beskadige hjernen ved et uheld bliver nedsat med 85 procent, hvis man kører med cykelhjelm. Det tal burde jo være beivs nok til at folk valfarter til cykelhandlerne for at investere i en snublekyse.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.