Kristendommen Stjal Påsken fra den Hedenske Tradition!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Og idag er det kristne tyveri af den hedenske tradition så vellykket at man på TV og i radio, finder det helt naturligt, helt at fornægte tidligere tideres påske og påskens oprindelige betydning - Også selvom vi stadig fejrer påsken med alle forårsbebudernes symboler, der består af kyllinger, lam, æg og de udsprunge træer og buske der viser deres blomster pragt netop på dette tidspunkt.

Hvidtjørnen er sprunget ud og magnoliatræernes knopper er på bristepunktet, scilla, krokus,  påskeliljer og andre forårsbebuderere viser os at det er forår og påske.

Påsken er ikke oprindeligt en kristen begivenhed - Lige som Julen heller ikke har været en kristen begivenhed, før kristendommen stjal også denne højtid fra de hedenske Yule traditioner.

På det licens betalte DR og på TV2 formidler kun påsken som en kristen begivenhed, og fornægter alle de symboler der er repræsentative for den hedenske påske, men man vil oplyse om påsken, var det så ikke en idé at gøre det på det rigtige grundlag?

Burde man ikke pege på at Påske, Eostre, Eastre, Ostare, Ostara, Ostern, Eostra, Eostre, Eostur, Eastra, Eastur, Austron og Ausos." ? Og burde man ikke også fokusere på alle de andre gudinder man tilbad i forårstiden? – Før Kristendommen brændte alle oplysninger om og udslettede alle spor af de gamle religioner, deres gudinder, guder og tilhængere i hele Europa.

Påske/Eastre, og forårets gudinder blev nemlig fejret i alle Europæiske og Slaviske lande som Påske er blevet fejret over hele jorden til alle tider, som Demeter, Hathor, Ishtar, og ikke mindst som Ostara – Norse Guddinden for frugtbarhed.

Det vi nemlig gør er at spise alle de retter der var forbundet med frugtbarhed og overflod i Påsken og vi gemmer kulørte æg til vores børn i skov, parker og haver – Og vi giver dem vi elsker påskeæg.

Hvis man skal oplyse om påsken på TV og i Radio, så mener jeg ikke at vi, i en tid hvor de guddommelige aspekter af naturen prises af stadig flere – Og i et land med religionsfrihed - Bør prædke den Kristne påske på alle tv kanaler og i radioen, som om den Kristne Påske er den eneste påske der eksisterer.

Burde man ikke kunne strække sig lidt videre i et licensbetalt medie og informere bredt om Påsken og tidligere traditioner, frem for kun at invitere præster til at misinformere om påsken - Ved at tilkendegive at Påsken kun er og altid kun har været forbundet med Jesus og kristendommen, når det nu ikke er sandheden?

Påsken kom før i tiden efter fasten, og på et tidspunkt hvor det madlager der var samlet i efteråret var ved at være udtømt.

Æggeproduktionen ophørte næsten om vinteren, på grund af mangel på frisk foder og lys, og efterhånden som de tørrede og saltede fødevarer blev spist, kikkede man med længsel efter forårstegn og den overflod der kom efter de første æg var udklækket til kyllinger og den fremtidige fjerkræ bestand sikret - Hvorfor man med god samvittighed kunne begynde at spise æg igen, og derfor var æg noget man en tid havde måttet undvære og glædede sig over at kunne spise igen. Også som en vigtig ingrediens i kager.

I en tid hvor man med kunstigt lys holder hønsene i gang hele året og klækker æg som det passer ind i produktion og efterspørgsel, er det måske værd at tænke på at det var anderledes en gang og at man pyntede med kylllinger, harer, kaniner, og lam – Som symbolet på at Eastre igen var kommet med sine frugtbarheds symboler.

Haren var også et frugtbarhedsymbol, fordi månen blev forbundet med frugtbarhed og haren månen havde således sin forklaring.

Lammet er som kyllingerne, og haren, forårssymboler. Lammet føder sidst på vinteren og lammene er derfor spisefærdige i det tidlige forår.

Den kristne kirke sørgede for at portrætterer Jesus med et lam i favnen, på det tidspunkt hvor man gjorde sig rigtig umage med at fortrænge de hedenske symboler med en kristen erstatning, for trods forbud mod at dyrke de hedenske ritualer, så havde naturens religioner mere at byde på og var langt mere relevante for folk i almindelighed, ikke mindst fordi disse ritualer fulgte årets gang.

Påsken med sin frugtbarhed, Sommeren med frugt og bær og efteråret med høsten, samt vinteren som lysets fest, i en mørk tid – Er alle blevet forbundet med kristendommen, selvom det oprindelig var hedenske fester man fejrede i forbindelse med årstidernes skiften, men reelt har Jesus intet med lammet og påsken at gøre.

Det er blot en del af det tyveri den kristne kirke har foretaget for at indlemme den påskeglæde og den glædesfest den hedenske tro ikke ville aflægge sig.

Det samme gælder for Yule, eller Julen, der var lysenes fest i en mørk tid, hvor man efter det hårde arbejde i forår, sommer og efterår, nød jordens frugter og tændte lyset for at hjælpe solen med at lyse og varme op – At man for at afvende folk med at forbinde Yule med de kærter man tændte for at hjælpe solen, gjorde Jesus til verdens lys – Det er igen et tyveri fra de gamle lysfester og ædegilder i Julen, hvor folk kunne samles for at spise, hvad de havde samlet fra naturens overflod.

Som alle hedenske fester, var der drille og andre lege, fordi alle hedenske fester forbandt sig med årets cyklus og årets ur, og man forbandt disse hedenske festligheder, med sjov og glæde, ikke sorg over en død man på et kors.

Gækkebrevet var således en gætte og drille leg der enten kostede afsenderen eller modtageren en gækkegave – ET påskeæg.

Man gemte bemalede og dekorerede æg og lod børn og kærester finde dem, og familier og venner der måske havde været forhindret i at se hinanden i vintervejret,  samledes om påskemaden for at fortælle hvad der var sket siden man holdt jul.

 

I forårsvejret gik vaskeriet igen igang, man vaskede det skidne vasketøj og hængte det ud i forårsluften og efter det hårde arbejde spiste man æggeretter der blev betegnet som skidne æg, æg med sennepssovs, der også var en del af påskeretterne.

Efter mistelten og de amorøse Yule fester, samt mere tid til de hjemlige sysler - Fremviste de unge kvinder deres  mere eller  mindre  æggeformede maver eller småbørn.

AT man ikke magter at informere sig om vores gamle traditioner på TV, og er så uinformeret at man endog fornægter alle de forårssymboler og sjove skikke man netop forbinder med påsken, og som alle kender, det finder jeg er for dårligt. Derfor fandt jeg det rimeligt at skrive dette indlæg, for hvad er mere glædeligt end at fejre forårets komme, bøgens udspring og de mange forårsblomster der fortæller os at vinteren er slut og jorden igen klæder sig i al sin blomstrende og spirende pragt.

De fester det er naturligt at holde i forbindelse med årstidernes skiften, har man altid holdt, så der er overhovedet ikke noget at fortvivle over.

Man kan derfor sagtens samles og spise Påske mad i Påsken, Yulemad i Yulen, friske bær og bælgfrugter om sommeren og glæde sig over den store høst af frugter og rødder, korn om efteråret.

Det behøver vi hverken Jesus, den danske folkekirke eller andre religioner til - Og måske var det på tide at vi, igen, igen tilbeder naturen som guddommelig i en tid hvor konsekvenserne af at man i de kristne religioner ikke har opfattet naturen som guddommelig - Uden ærbødighed for naturen og naturens kræfter (ånder) - Helt hovedløst har forurenet både jord, luft, hav og søer, uden at tænke på at det er moder jord, og den frugtbarhed der udspringer af jorden - Der føder og påklæder os alle sammen.

Når jeg ser naturens vidundere så mener ikke der er grund til at forlange yderligere bevis for at der er guddommelige kræfter på spil – Det står straks helt anderledes til hvis jeg skal resonere med de religiøse dogmer fra de religioner der stort set aldrig har ført til andet end strid, krige og magtbegær – For ikke at at tale om ensidig tankegang de forskellige religioner kan slå hinanden i hovedet med.

 


 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.