Til kamp mod useriøs netdebat

Af Kristoffer Gravgaard
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Avisen.dk har i de seneste måneder været plaget af delvis usaglig og usmagelig debat fra en lille gruppe debattører, der bryder med den gode tone, vi andre har haft her på avisen.dk. Det ærgrer os, og derfor vil vi nu taget fat om ondet.

Vi har hidtil valgt ikke at censurere nogen blogs, der lå inden for lovens rammer. Vi ville ikke censurere, fordi vi i den grad ønsker, at avisen.dk skal være brugernes avis, og vi derfor kun skal gøre vores bedste for at levere gode nyheder, blogs og funktioner til sitet. Men det er altså ikke nok til at skabe landets bedste netavis og blogforum.

Som jeg ser det, har vi at gøre med cirka 10 destruktive debattører, der i eget og andres navne bruger uanstændige vendinger og afsporer de ellers gode debatter med mudderkastning. De lever for at få respons og trafik. Det bedste våben imod disse brugere er derfor at ignorere dem, hvilket jeg vil opfordre alle til. Men det har vi gjort før, og det er ikke lykkedes at få ignoreret alle de destruktive brugere. Derfor vil vi nu også: 

  1. Slette artikelkommentarer, der ikke har noget at gøre med artiklen
  2. Blande os mere aktivt i debatten for at fastholde den gode tone, så det bliver klart for brugerne, hvor grænsen for anstændig opførsel går
  3. Advare de få bloggere, der ikke vil opføre sig ordentligt, og om nødvendigt give dem to ugers karantæne.
  4. Fremhæve listen ”Bedst bedømte” indlæg på forsiden på bekostning af ”Mest debatterede” indlæg, så vi ikke belønner bloggere, der skriver mange kommentarer på deres egen blog med en forsideplacering. I stedet vil vi lade brugerne bestemme, hvilke indlæg, der er gode.
  5. Blokere for ’anonyme’ brugere, der udgiver sig for at være andre brugere
  6. Klar angivelse af, om kommentarer kommer fra en registreret bruger, en anonym bruger eller en journalist
  7. Vi journalister på Nyhedsavisen vil hæve grænsen for, hvad vi tillader af kommentarer på vores egne blogs

Det er med nedadvendte mundvige, at vi går i gang med ovenstående .-( Vi ville helst, at det var brugerne, der selv styrede avisens udvikling. Men det er min klare forståelse af debatten de sidste måneder, at langt størstedelen af brugerne ønsker disse tiltag for at sikre sig overblik over de mange gode indlæg, som heldigvis stadig udgør størstedelen af indholdet på avisen.dk.

De andre funktioner, som mange har foreslået, arbejder vi også videre med. Mere følger snart.

Kristoffer Gravgaard
redaktionschef, Avisen.dk 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Om Kristoffer Gravgaard

Redaktionschef, Nyhedsavisen, DNY og Avisen.dk Multimedieredaktør, Ritzau Redaktionssekretær, metroXpress

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.