Koranfilmen er en jihad i et glas vand

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg har da set den her film før.

Det var min første tanke, da jeg i sidste uge så verdens mest frygtede film. Filmen var Fitna , den hollandske højreorienterede politiker Geert Wilders anti-islamfilm.

Fitna har været frygtet i et halvt år, men viste sig at være en sløv islamkritik. En jihad i et glas vand, om man vil. Og så er ideen endda stjålet fra al-Qaedas eget tv-selskab, as-Sahab.

As-Sahab er dem, der udgiver al-Qaedas propagandavideoer, og deres film er langt henad den hellige vej bygget op på samme måde som Fitna : Masser af vers fra Koranen, billeder af angreb mod Vesten og dårlig underlægningsmusik.

Hvis Osama bin Laden har internet i sin hule og sidder og ser Fitna , er der sandsynligvis kun to ting, der vil provokere ham ved Wilders film. Det er brugen af Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen og filmens afslutning, hvor Wilders lader som om, han river en side ud af Koranen. Resten kunne Osama selv have klippet sammen.

Med Fitna stiller Geert Wilders sig på samme side som al-Qaeda, når det handler om at læse Koranen så fundamentalistisk som muligt. Ved (næsten) at rive sider ud og sætte Muhammed-tegningen ind på sider af Koranen sørger han så lige for at gøre alle andre muslimer kede af det samtidig.

Ligesom al-Qaedas videoer er Fitna kun med til at kridte frontlinjen op mellem islamofober og islamister, som så kan smide Koranvers og slagord efter hinanden. Alle os andre bør gøre, som vi plejer, når al-Qaeda smider en ny video på nettet: Ryste på hovedet og så ignorere den.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.