Købesex i burka - og afghansk hykleri

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

En afghansk kvinde tigger på gaden i Kabul. (Foto: Michael S. Lund)  

»NATO-ansatte fyrer den af på afghanske bordeller«

Den overskrift trykte avisen The Sun forleden, og afghanske politikere fordømte straks de NATO-ansattes besøg hos kinesiske prostituerede i hovedstaden Kabul.

Fint nok. Men i stedet for at bruge tiden på fordømmelser af NATO burde de afghanske politikere se på, hvad burkaerne gemmer i deres eget land.

Der findes nemlig masser af købesex bag de blå heldragter – og politikerne gør intet for at hjælpe kvinderne, der er tvunget ud i prostitution.

- Jeg blev prostitueret, fordi mine børn skulle have noget at spise. Jeg hader det her job, fortalte en 30-årig afghansk prostitueret, Pashtoon, da jeg besøgte Kabul for et par år siden.

Efter årtier med borgerkrige og invasioner er Afghanistan et land med omkring to millioner enker. Og i et mandsdomineret samfund, hvor arbejdende, enlige kvinder ikke er velset, er prostitution ofte deres eneste mulighed for at overleve.

Trækker i burka

De prostituerede trækker i deres slidte burkaer på de støvede gader i Kabul. Går ind i butikkerne for at tilbyde deres kroppe. Og bliver hevet om i baglokaler, hvor butiksejere har sex med dem.

En butiksejer, jeg besøgte, havde fast en plettet madras liggende i sit baglokale.

- Den er god til at have kvinder på besøg, grinte han.

Alle afghanske mænd ved, at der er masser af købesex i Kabul. Mange kan se på de slidte burkaer eller typen af sko, at der er tale om kvinder, der sælger sig selv for 50-60 kroner per samleje. Men regeringen gør intet for at hjælpe kvinderne ud af prostitution.

I afghansk politik er der nemlig ikke stemmer i at hjælpe syndige prostituerede. Så er det meget nemmere at fordømme NATO-ansatte.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.