Jul på et hængende hår – juleeventyrets sidste afsnit

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Nyhedsavisens julehistorie skrives på skift af avisens læsere. Dette afsnit er det sidste, da Nyhedsavisen ikke udkommer på søndage.
Det sidste afsnit er skrevet aftre personer, der hver især havde gode ideer - og som derfor alle har vundet en rejse for to.


RESUME:
Carl Majo i diabolsk lædertøj er stukket af med den flyvende juleknallert og alle gaverne, og Frederikke er forsvundet med barnet. Julen skal reddes, og det i en fart…


Af John Larsson, Heidi Kristensen og Bo Aerenlund Sørensen


Merethe og Kevin åbnede forsigtigt døren til det værelse hvorfra bankelydene kom. Der sad Valdemar Jammerdal med en ambolt foran sig og en mindre smedehammer i hånden. Snesevis af nisser arbejdede med at lave farvestrålende legetøj. Valdemar så op:
"Jeg laver såmænd lige lidt julepynt og julestjerner til at hænge op i gaden. Det er bare sådan lidt nebengeschäft; jeg var jo nødt til at lave lidt smedearbejde til krybben i kælderen.

Kevin så med hængemule på Jammerdal:
"Jeg er totalt ked af det," sagde Kevin, "men Majo er stukket af med knallerten og alle gaverne…"
"Hvaffornåed!?", brølede Jammerdal. ”Ring til betjent Bolderslev - hvis ikke vi får stoppet den grådige Majo, får børnene ingen julegaver i år.”
Imens ræsede Majo af sted over byen på juleknallerten, mens en strid, kold blæst med slud i stod imod. Han frøs ikke, for han var efterhånden blevet helt rødglødende. Som en vanvittig lo han hen for sig, nu skulle det nok lykkes ham at forpurre den dumme jul.

Telefonen ringede i betjent Bolderslevs lomme. ”Aha!”, brølede han, da Jammerdal havde forklaret situationen.
”Vi skal fandme nok få fat i den satan!” lovede Bolderslev og smækkede røret på.
"Kom, Nitouche, vi tager helikopteren! Majo er i gang med at gøre luftrummet usikkert over København. Han skal komme til at fejre jul i kachotten, skal han!”

Stik forude skrålede Majo: ”I fanger mig aldrig!”
Men sveden sprang frem mellem hornene i hans pande, for de halede hastigt ind på ham. Han greb en pakke fra sækken og smed den overbord for at lette knallertens vægt. Til hans store ærgrelse dalede den direkte ned i en skorsten. Valdemar, der holdt øje med scenariet fra taget, nikkede sigende, smilede i skægget og tog imod den joint, Kevin rakte ham.

I takt med at Majo slyngede gaver ud, som alle røg ind ad vinduer og skorstene rundt omkring i byen, formindskedes hans horn. Og da sækken var tom, var hornene forsvundet helt, og han græd ganske sagte, da knallerten landede på taget af hans hus akkompagneret af helikopteren.
”Gale mennesker! I er alle sammen arresteret!” råbte Bolderslev, ”…fuldstændig arresteret!”

 ”Ih, jeg vidste, det ville ende godt” klukkede frk. Nitouche og modtog et stort knus fra Frederikke, der netop var ankommet med barnet.
"Jeg er ked af, at jeg stak af med babyen,” sagde Frederikke. Men i virkeligheden er det mit barn, og jeg skulle lige sige faderen et par borgelige ord. Ja, det er ham, modeesigneren Gabriel Engel, der er faren! Jeg var flov over det. Men nu har jeg fået en check på 50.000 kr. af ham!

Da sluttede også Sallalaja sig til flokken. Hun var knust efter at være kommet hjem fra Galleri Hop Hop. Man havde misforstået hendes halminstallation og brugt den som indpakningsmateriale.
Da hun havde fortalt de andre, hvad der var sket udbrød Valdemar:
"Ja men, vi mangler da også halmbukke, dem kan du sikkert lave bedre end os andre!"
"Ja, Salla, gør det, så laver jeg et par plader finskbrød mere!" kvidrede Merete og blinkede blødt til Kevin, der fulgte med ud i køkkenet.

”Nåja, okeysåda..." mumlede Bolderslev. "
"For denne ene gangs skyld så... glædelig jul, allesammen!”

 

TAK FOR ALLE JERES BIDRAG - OG GOD JUL FRA AVISEN.DK/NYHEDSAVISEN

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.