Hvad Wikileaks lægger til COP15-skandalen

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Har lige trawlet det seneste læk, Cablegate #1, igennem for omtale af COP15. Resultatet kan ses i denne PDF.

Et resume:

  1. USA allierede sig inden med Angela Merkel. Måske gik de ind i COP15 med seriøse miner (ikke hensigter) blot for at spille deres del af spillet.
  2. USA bliver lidt overrasket over hvor seriøst Merkel tager klimaproblemet.
  3. USA bliver lidt overrasket - eller blot skeptisk - over at Kina melder ambitiøst ud forud for COP15.
  4. Tyskland sørger for EU teamplay med USA. Da Danish Text blev lækket i starten af COP15, blev denne udlagt som en dansk skandale. Men måske fik Løkke og Connie så at sige 'aben' af Tyskland?
  5. USA beskriver EUs energikommisær som lame duck (ubetydelig).
  6. USA kan ikke få Saudiarabien til at støtte COP15s Copenhagen Accord grundet oliestatens bekymringer over olieindtægter. Tilsyneladende styres de af Ministry of Petroleum.

Der er nok næppe mange, der falder ned af stolen af chok, ved at læse at Saudiarabien bekymrer sig mere om deres olieindtægter end om verdens fremtid? Men de dukker da pænt op til alle møder.

...hvor de blandt andet nedlægger veto'er.

Som et pkt. 7 kan vi jo tilføje den danske regerings egen evaluering af COP15, der blev lækket til Politiken (Secret evaluation of COP15 leaked from Danish government). Samt ikke mindst at Yvo de Boers brev om COP15 til sine kollegaer hvori hele arrangementet blev kritiseret i uhørt hårde toner.

Med andre ord: småpenible sager - intet imod skandalen Løkke selv:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p0GwHRDRqoU[/youtube]

Man forstår så sandelig at Venstre og Konservative har spillet med på USAs spin om at "det var Kinas skyld". Kina som i mellemtiden har investeret astronomiske beløb i grøn energi.

(Ville gerne have indlejret disse PDF-dokumenter her på siden, men det understøtter Avisen.dk's CMS ikke.)

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.