Hvad skal præster i krig?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

En samling danske soldater gør sig klar til at køre ind i en Taliban-belejret by. De er bevæbnet med morterer, automatrifler og sprængladninger. Jagerfly er klar til at bombe. Alle kommandoer er gennemgået, og headsets ene er tændte.

Så træder en dansk præst frem, åbner Biblen og læser noget op om døden, livet og den evige frelse. Og siger noget om, at det ikke er en synd at dræbe, hvis bare man ikke skyder først. Derefter bryder de danske spejdere ellers ud i "Altid frejdig, når du går", mens de danske flag smælder i den afghanske ørken. Og så går det ellers løs med en halv times ildkamp.

Scenen er fra TV 2 s Rød Zone, som kanalen genudsender i aften klokken 23.35, og episoden fik alle mine ateistiske hår til at rejse sig. Hvad fanden (undskyld, feltpræst) skal bibellæsninger og salmer i den afghanske ørken?

Anyway, jeg vil anbefale alle at se udsendelsen i aften. Jeg har selv tidligere været på et par patruljer med danske soldater i Afghanistan, og Rød Zone-indslaget er klart et af de bedste og mest realistiske, der er lavet af de danske soldaters indsats i landet. Den viser de danske soldaters store evner til at håndtere lokalbefolkningen (for eksempel ved at komme folk imøde uden kampudstyr - i modsætning til amerikanerne), og den viser også, hvilke voldsomme kampe, danskerne er i i Helmand-provinsen.

Lad endelig de danske soldater forsøge at skabe fred i Afghanistan. Men lad for Guds skyld præsterne prædike lidt mindre i felten.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.