Hvad med at afskaffe den danske religiøse lovgivning?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Det vækker åbenbart en større opstandelse, at befolkningen i visse arabiske lande har den holdning, at ikke-muslimer burde respektere ramadanen og ikke spise offentlig under den.

Hvad med lige at slå koldt vand i blodet og klappe hesten lidt, inden raseriet tager magten!

For vi har jo stadig en religiøst baseret lovgivning herhjemme, som fastlægger visse helligdage og en ugentlig bededag efter kristne forskrifter.

Det er ikke så forfærdelig mange år siden, at den religiøse lovgivning var endnu skrappere, så det f.eks. kunne være meget svært at få tilladelse til underholdningsarrangementer i kirketiden.

Og jeg husker tydeligt, at det f.eks. var forbudt at vise film og spille musik offentligt på højhelligdagene, juledag, påskedagene og pinsedag. Her var biograferne lukket. Man kunne måske finde et værtshus, som var åbent, men jukeboxen var slukket, og blev først tændt ved midnat.

Samtidigt var særligt nidkære missionsfolk meget fordømmende over for bønder, som kunne finde på at høste en søndag, selvom der var stærk risiko for, at kornet i gik leje, og høsten var tabt. Men hvis den var det, så var det bare Guds vilje.

Jeg synes, at det er latterligt, at vi stadig har elementer af den religiøst baserede lovgivning herhjemme, herunder lukkeloven, og tillæg for at arbejde på søn- og helligdage.

Udviklingen går også mod at afskaffe de sidste rester af denne lovgivning. Og så må budhister, indre mission, grundtvigianere, adventister (som har lørdagen som hviledag), jøder og muslimer ellers hver indrette sig, som de lyster.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Om denne blog:

På denne notesblog vil jeg kommentere politik, kultur og hverdagslivets sociologi.

Om Erik Willumsgaard:

PS: Af tekniske grunde har jeg været nødt til at oprette en ny blog. Alle gamle indlæg kan findes her: http://avisen.dk/brugere/Erik_Willumsgaard.aspx