Hjælp en velfærdsautonom

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

De autonome hader at være gift med Københavns Kommune, men de kunne aldrig finde på at forlade den.

Autonom betyder selvstyret, men der er intet selvstyret over klienterne – lad os kalde dem ved rette navn – af det nu forhenværende Ungdomshuset på Jagtvej. De er kommunalt støttede punkere og en hån og en skamplet på ungdomsop-rør overalt i verden. I over 20 år er de blevet forsørget af Københavns Kommune i stedet for at købe og opdyrke deres eget sted.

»Jamen, vi fik huset i gave af Københavns Kommune,« siger de velfærdsautonome.
Helt sikkert. Og det offentlige holder altid, hvad det lover. Se bare på ventelisterne. De velfærds-autonome hader at være gift med Københavns Kommune, men de kunne aldrig finde på at forlade den. Lige meget hvor mange ringe klienterne sætter i hovedet, og hvor meget sort makeup, de tværer ud, kan de ikke dække over, at de i virkeligheden er pissebange for at træde uden for de socialdemokratiske fliser.

De er bekvemmeligheds-bz’ere, der insisterer på at være en meget særlig og bevaringsværdig sub-kultur (altså på offentlig overførselsindkomst). Hvis de virkelig vil være fri for skiftende borgmestres politiske beslutninger, vil de vel købe et sted selv, hvor de kan være i fred. Det ville jeg i hvert fald gøre, hvis jeg var autonom og byggede mit liv op om at være min egen. Er det ikke det, de fleste gør, når de flytter hjemmefra?

»Jamen, København er en hovedstad og skal rumme sådan nogle som os. Vi har ret til et sted at være,« siger de. Man har kun ret til et sted at være, hvis man er-hverver sig retten til stedet.

Som ansvarlig borger i Danmark er der kun en ting at gøre: Hvis du ser en velfærdsautonom, så giv et lift til Ikea. Hjælp personen med at købe en startpakke med tallerkener og glas. Måske bliver det første skridt på rejsen mod selvstændighed.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.