Heks nedlægger studievært

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Det skete i går, det skete i den bedste sendetid, det skete på Danmarks Radio. Og et eller andet sted har det lidt med Congo at gøre.

En leder af en kreativ skuespillerskole i Nordvest ved navn Barbara von Siebenthal (se foto på http://www.siebenthal.dk/side.asp?menu=1&id=282) slog fuldstændig bunden ud af 21 Søndags ellers så vedholdende terrier Anders Bech-Jessen.

Hun lignede lidt en moderne og trendy heks og havde ellers verdens dårligste sag.

Ganske kort fortalt står tre mennesker frem i udsendelsen og fortæller, at de har fået psykiske som følge af teaterundervisningen med von Siebenthal. Hun har manipuleret dem og i dag er de ulykkelige.

Hele vejen gennem indslaget er der lagt en dunkel og lidt sørgelig musik under udsagnene. Det topper, da kameraet zoomer ind på et internetfoto af von Siebentahl.

Alle tænker heks, troldkvinde, ond person - og alle glæder sig til at se, hvordan hun skal lide senere. Selv sad jeg med en lidt mærkelig smag i munden og tænkte på de glatte og lumsk udseende medicinkvinder, jeg mødte i Congo.

Nå, men på bedste TV-Avis-maner bevæger Anders Bech-Jessen sig ind for the kill. Han har tydeligvis glædet sig til nedslagtningen.

Han indleder i hvert fald med ivrig stemme og spørgsmålet. "Barbara von Siebenthal, hvordan har du det med den her sag?"

Så sker det.

Kvinden aktiverer sine overnaturlige sanser og brænder pludselig igennem skærmen. Helt ærligt, man sidder der med kaffen og skal se en henrettelse ... og så pludselig, så pludselig løber det koldt ned ad ryggen på en og man stiller koppen og man rykker lidt tættere på hinanden og ja, for satan, man gyser lidt.

For Barbara von Siebenthal begynder nemlig med at sige undskyld. Sådan en helt almindelig undskyldning som i "Det er jeg ked af, det håber jeg ikke sker igen". Så er det sagt, og dér står så Anders Bech-Jessen med alle sine angreb.

Forgæves! Uden nogen at skyde på. Og med nederlaget vinkende forude.

Det er svært at sige, hvordan det gik til herfra. Det er nok en del af det at kunne hekse lidt at fjerne det hele fra seernes hukommelse igen. Se det selv på http://www.dr.dk/dr1/soendag. Min personlige favorit er der, hvor hun løfter hænderne og vil trække vejret langsomt og fuldstændig paralyserer Anders Bech-Jessen ... nej, måske der hvor hun læner sig frem mod ham, da han stammer i et spørgsmål og hvisker "Ja?".

Hvorom alting er, jeg sad tilbage og tænkte, at nu går hun tilbage ud i virkeligheden og manipulerer videre med sine elever.

Det kan hun, fordi hun også kan manipulere med pressen.
Lidt ligesom i Congo.

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.