Greves drikkevand forgiftet

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Natten til onsdag har ukendte gerningsmænd brudt et vanddæksel op på Greve Vandværk og hældt rottegift i drikkevandet. Dog i så små mængder, at det er uskadeligt for mennesker.
Hos Foreningen af Vandværker i Danmark vurderer landsformand Solveg Nilsson sagen fra Greve som meget alvorligt:
»Det er noget, vi ikke har oplevet før, og som vi havde håbet, at vi ikke skulle opleve. Det virker meget ondskabsfuldt«, siger hun til Politiken.
Samtidig benytter hun sagen til igen at opfordre alle landets vandværker til at sikre deres boringer med alarmer.
»Vi har tidligere efter 11. september anbefalet vores medlemmer, at de installerer en form for alarm, så de får besked, så snart nogen åbner en boring. Især de boringer, der ligger i nærheden af byområder«, siger hun.
I Greve finder man episoden meget ubehagelig.
»Det er da rædsomt at konstatere. Jeg tænker på, hvad det kunne have betydet for borgerne, hvis mængderne havde været større,« siger Greves 2. viceborgmester, René Milo (V).
Greve Kommune fik onsdag prøver fra vandværket hasteanalyseret.
»Analysen bekræftede spor af rottegift i vandet. Embedslægen understreger dog, at den lave forekomst af rottegift i drikkevandet ikke indebærer nogen form for risiko for forbrugerne,« skriver kommunen på sin hjemmeside.
Ifølge Solveg Nilsson er det ekstremt sjældent, at der forekommer hærværk mod vandboringer ? og hun har aldrig tidligere hørt om, at nogen forsætligt har forsøgt at forgifte vandet. Ifølge hende er det heller ikke helt enkelt at få et giftstof ned til vandet.
»Det må være nogen, der har et kendskab til, hvordan boringen er indrettet«, siger hun.
Episoden er anmeldt til Roskilde Politi.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.