Gore more years

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

"I used to be the next president of the United States."

Sådan plejer Al Gore at indlede sine taler, når han optræder med sit klima-roadshow og filmen An Inconvenient Truth . Den glatte, men også charmerende mand kan i dag joke med, at han tabte præsidentvalget i 2000 med 537 stærkt omdiskuterede stemmer i Florida.

I går var Bill Clintons tidligere vice-præsident tilbage på Capitol Hill i Washington D.C. Emnet var - igen - global opvarmning. Men spørgsmålet på mange amerikanske læber var: Stiller Gore op til fire ekstra år i Det Hvide Hus? Og denne gang uden vice foran præsident-titlen?

Gore nægter.

"Jeg har ikke planer om at stille op som præsident igen," sagde han i går.

Jeg tror, at han ender med at gøre det.

Gore rider i øjeblikket på en grøn bølge af klima-velvilje, han aldrig vil opleve igen. Hans film modtog en Oscar i år, og hippe blade som Rolling Stone opfordrer ham til at stille op. Flere hjemmesider på nettet vil tvangsudskrive Gore til at stille op - og de har allerede samlet tusindvis a underskrifter (tjek http://www.algore.org/ og http://draftgore.com/).

Samtidig ved Al Gore godt, at hvis han kaster sig ind i valgkampen allerede nu, vil det næppe gavne hans popularitet, fordi Hillary Clinton og Barack Obama står rimeligt stærkt (Gore er lige efter dem i meningsmålingerne, selvom han altså ikke er opstillet som Demokraternes kandidat).

Men Gore er ikke dum, og han ved, at tiden arbejder for ham. Obama og Hillary er allerede så småt begyndt at ryge i totterne på hinanden (senest i anti-Hillary-videoer på YouTube). Fortsætter de med det, kan Gore om et par måneder sige: "Det demokratiske parti er splittet. Men jeg plejede at være USA s næste præsident. Nu kaster jeg mig ind i kampen for at forene partiet."

Gores fjende er tiden. Hvis han venter for længe med at kaste sig ind i kampen, kan han ikke nå at samle nok penge ind til sin kampagne. Så han bliver nødt til at tage en beslutning inden alt for længe.

Jeg sætter en fem-dollar på, at han stiller op. Bet365 giver i øvrigt pengene 10 gange igen, hvis Gore bliver den næste præsident i USA. Og altså ikke står og mangler 537 stemmer i sidste ende :-)

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.