Gale arabere - nu på nettet

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

I denne uge udnævnte Time Magazine mig til "Person of the Year" (tjek udnævnelsen her).

Havde de gjort det for et år siden, havde jeg grinet af dem, men i dag giver jeg dem fuldstændig ret.

Det seneste år har jeg for alvor opdaget YouTube, MySpace og blogs og har på det seneste fået en fetich for arabiske blogs. Det er super-interessant at se, hvad der foregår blandt almindelige, veluddannede mennesker i den arabiske verden. Mange af dem er vrede og gale, men de fleste af dem er fornuftige og giver en helt andet syn på den arabiske verden, end magthaverne har.

Så her kommer min top-3 over arabiske blogs:

1. The Angry Arab: Den vrede araber bor faktisk i USA og er professor på California State. Men vred, det er han sgu. Han er vred på USA, vred på arabiske diktatorer og vred på Fox News. På det seneste er han desværre begyndt at skrive lidt intetsigende indlæg, men så kan man altid tjekke kommentarerne fra læserne. I en af dagens kommentarer kan man (som sædvanlig) læse, at det hele er jødernes skyld.

2. Beirut Spring: 28-årige Mustapha blogger om livet i Beirut i en blanding af politiske analyser og daglige observationer. Mit seneste yndlingsindlæg er et om, at en kage, der har navn efter Libanons premierminister, er blevet fantastisk populær. Byens bagere må arbejde over for at forsyne Sinioras støtter med kager i kampen mod Hizbollah og deres venner.

3. Saudi Jeans: Saudi-Arabien har faktisk 500-600 bloggere, der skriver relativt frit fra diktaturstaten, hvor offentlige henrettelser er dagligdag. Manden bag Saudi Jeans er journalist, og hans blog blev lukket af de saudiske myndigheder tidligere på året. Men efter pres fra mange internationale bloggere, blev den åbnet igen. Faktisk er Saudi Jeans mest spændende, når det handler om, hvad han må gå igennem, når han siger noget kontroversielt: For eksempel her, hvor han bliver svinet for at være en "westernized spoiled brat": Now With Thicker Skin

Men jeg er sikker på, at der er mange flere spændende, eller gale arabiske blogs derude i cyberspace. Så skriv endelig hvis du kender nogle :-)

Michael
Person of the Year 2006

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.