En underlig skægvækst - Avisen.dk s julehistorie del 7

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Af Rasmus L. Thomsen

"Øh...ja?" mumlede Sallalaja da hun åbnede døren.

Utroligt - kun lidt mere end et døgns tid efter at Frederikke kl.04 om natten var trippet over Jammerdals dørtrin (Sallalaja havde selv takkede nej), syntes mindst ti fornuftige kilo nu at være føjet til hendes anorektiske former - hvilket sammen med et rødt og gråt stribet joggingsæt mest ledte tankerne hen på en nis…well, ihvertfald ikke et af de sædvanlige catwalkgespenster!

"Jammerdal bad mig give dig den her", sagde Frederikke og tøffede derefter som hypnotiseret ned ad trappen.

Havde Sallalaja ikke set begyndende hvide dun på Frederikkes overlæbe og kinder? Sludder - den eneste kvinde der lader skægget stå er Ghita Nørby, og Frederikkes kinder var ligeså feminint rødmossede som Voldborgs ved optræk til storm. Sallalaja åbnede posen og fandt...en bibel?!

I stuen smilede Merethe - MC Einar teksterne fra underboen var så absolut at foretrække frem for det heavy metal han plejede at spille - næsten acceptabelt. Altid positiv så hun potentialet i gutten (Kevin hed han vist) - en aldersforskel på 5 år var da ikke at regne for noget! Så hun overvejede ved deres jævnlige sammenstød i opgangen at begynde at lægge noget varme i "For helvede - kan du ikke skrue ned for musikken!!!". Man vidste jo aldrig hvad det kunne føre til…

Om Merethes spirende følelser var gengældt, det vidste selv Kevin ikke. Hvis det var tilfældet, så lå sådanne følelser i hvert fald godt gemt væk bag den skræk for babyer, han havde udviklet under et 9. klasses praktikophold på vuggestuen Udgård - en uge, som selv blandt de ellers hærdede pædagoger, siden blev refereret til som "diarre-ugen".

Kevin vågnede stadig ofte svedende op om natten til mareridtsstemmerne "Skift Peter! Sanne har skidt igen! Skift Joachim!" og han blev altid nervøs når overboens datters 6 måneder gamle babyøjne tilsyneladende fokuserede på ham samtidig med, at den lille krop rystede af anstrengelse...babyer var noget julefanden havde skabt.

Men lige nu var det hverken babyer eller diarre Kevin havde i tankerne - hvem fan havde nu smidt en nøgle ind ad brevsprækken her til morgen kun vedhæftet en seddel med "Prøv den!"

Det lignede en nøgle til en af de der kraftige kædelåse folk bruger til deres knallerter. Han havde da set invalideknallerten dagen før uden for opgangen, og også at den i dag havde fået påhægtet et anhængertræk med en brun tom sæk på - kunne nøglen være til den?
Kevin besluttede sig for at vente til nattetimerne med at prøve låsen...


Hvem vil sende Kevin ud at køre invalideknallert med anhænger... og gør han det?

Hvorfor er Frederikke pludselig blevet så tyk og dunet efter sit besøg hos Jammerdal…?

Kunne man forestille sig, at det kunne blive Kevin og Merethe - eller har Merethe bare fået klejnen helt galt i halsen?

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.