Elitens neoliberale løgn.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Elitens neoliberale løgn.

Virksomhederne og finansverden betaler til partierne. Partierne betaler tilbage med lempelige vilkår, på den måde får virksomhederne og finansverden pengene tilbage og ofte mere til. ” De har deres helt eget pengesystem hvor pengene hele tiden skifter hænder fra kapitalen til det politiske system og tilbage til kapitalen fra det politiske system”. Vi er ikke en del af det system, men vi betaler til det.

De er slet ikke interesseret i de frie markedskræfter, de modtager i milliarder og atter milliarder i støtte fra staterne, vi så det med finanskrisen hvordan borgerne fik regningen, man suger penge op fra samfundet som skulle bruges til velfærdsordninger til borgerne. Og det gentager sig igen og igen. Og eliten bliver bliver rigere og rigere.

Hvad skal vi leve af i fremtiden.

Robotter og teknologi vil afløse mange medarbejder. Der vil i fremtiden ikke være arbejde nok til jordens befolkning. Og hvis vi fortsætter af den stig vi er på nu, så vil man i fremtiden tjene sine penge via finanssystemet og ikke ved at have en produktion af varer. Der vil være en lille del af middelklassen som vil være ansat i produktionen, men de fleste vil bukke under sammen med bunden af samfundet. Det er det den amerikanske valgkamp handler om, for de har allerede mærket den udvikling i USA. Middelklassen er vrede fordi de mister velstand af samme grund.

Middelklassen er solgt til gæld.

Middelklassen kommer til at stå med det største problem, for bunden af samfundet har allerede nu fået frataget deres penge og retssikkerhed. Middelklassen har solgt sig selv til gæld, i mange lande er det studiegæld der presser dem, i andre lande blandt andet Danmark er det gæld i huset. Men lige meget hvor gælden kommer fra har man solgt sin sjæl til fanden selv. For gælden betyder at man ikke har sin frihed til at sige fra, man vil accepterer elitens spilleregler så længe som muligt, og det ved eliten godt.

Klasseskel.

I mange år har man via. medierne haft en fortælling om at klasseskel ikke eksisterer, eller er meget lille. Det passer ikke, det er en medieløgn, når en direktør har en løn på mellem 10/20 millioner om året og en kassedame har ca 250.000 kroner om året, så siger det sig selv at klasseskel er en del af det store problem vi står overfor i fremtiden, værre bliver det når man tager mennesker med på sociale ydelser. Når der er så stor en forskel på top og bund så knækker sammenhængskraften, og det er allerede sket.

Det ses allerede i folkeskolen: Børn af middelklassen får således i gennemsnit et resultat i folkeskolens afgangsprøve, der ligger en karakter under karakteren for børn af overklassen og den højere middelklasse. Arbejderklassens børn ligger yderligere en karakter under middelklassens, og underklassens børn yderligere en karakter under arbejderklassens børn. Det giver en samlet forskel i karakterniveauet til folkeskolens afgangsprøve på omkring 3 karakterer mellem børn fra underklassen og børn fra overklassen eller den højere middelklasse.

Ny politisk dagsorden.

Det vi har brug for er en ny politisk dagsorden. Problemet er at monopolernes paradis EU, ikke vil accepterer- at de er ved at kvæle alt omkring dem med deres neoliberale politik. Befolkningen i mange EU lande er ved at rejse sig i protest med eller uden deres fagbevægelse i ryggen. Der findes kun en måde at ændre tingene på, og det er ved aktivisme. Hvis Martin Luther King ikke var gået på gaden tror i så at den racemæssig ulighed der var i USA dengang var blevet ændret ? Nej, det var den ikke, den blev kun ændret fordi befolkningen rejste sig op og sagde fra. Og sådan er det også i dag. Ingen kommer på den hvide hest og redder hverken middelklassen eller bunden af samfundet. Det er de nødt til at gøre selv.

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.