Ejeren kommer forbi - julehistorien 11. december

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Kevin er på vej mod Nordpolen i en mystisk kane, der engang var en invalideknallert Merethe har netop opdaget, at vaskekælderen er fyldt med æsler og får. Sallalaja har fået en bibel af den nye indflytter. Og pludselig banker det på døren hos modellen Frederikke, der har isoleret sig med et længere ædeflip og tiltagende skægvækst.

Der blev banket på døren igen. Frederikke åbnede døren med en følelse af ængstelse.  Udenfor stod en lille, fedladen herre med fedtede briller, grydehår og en cerutstump i mundvigen. Det var Carl Majo – ejeren af ejendommen, der eller ikke havde vist sig i huset i dette årtusinde.

”Hvad fanden foregår der her! Er I blevet fuldstændig rablende vanvittige. Tror I, det her er en stor julestue. Her stinker af stald! Og hvem fanden har udleveret nøglerne til opgangen til den skide Nyheds….”
Carl Majo stoppede op og gav Frederikke ”elevatorblikket”

”Hold kæft, hvor er du blevet fed… Jeg troede, du var fotomodel,” spruttede Carl Majo….
”Men du skal måske fedes op til jul”, brølede han og brød ud i en manisk latter.
Frederikke kunne mærke, hvordan en tåre pressede sig på i øjenkrogen. Hun ville sige noget, men der kom kun små klynkende lyde ud.

”Pfrrff.. Prfff,” lød det, inden hun samlede sine sidste kræfter og smækkede døren i.

 

Carl Majo væltede ned ad trappen.
”Jeg skal kræft-peter-vælte-mig nok få ryddet op i denne her fordrukne galej,” hvæsede han, mens han gik ned i baggården. Han spærrede øjnene op og den lille fugtige cerutstump gled ud af mundvigen og landede på hans møgbeskidte trenchcoat.
I baggården lå Kevin fra kælderlejligheden og sov brandert – eller hvad det nu var – ud i en invalideknallert.  Carl Majo snuppede pulverslukkeren fra bagtrappen og tømte indholdet ud over den sovende Kevin, mens han igen grinende hysterisk.

 Kevin væltede ned i kælderen. Hvad var det for et mystisk trip han havde haft – med rensdyr, kaner, ”Last Christmas” med Wham og julesne? Det hele virkede som en mærkelig blanding af virkelighed og fantasi. Det mindede ham om et trip han havde haft på ”dommervagtspiller” i starten af 90erne. Han rystede over hele kroppen og hørte lyde fra vaskekælderen. Dyrelyde… Kunne det virkelig passe? Eller var det en bivirkning af det ondskabsfulde flash back fra et gammelt trip, han tilsyneladende havde haft i løbet af det seneste døgn.

Imens løb Carl Majo op og ned ad trapperne, og smed alt, hvad der mindede om julepynt i sorte affaldssække, mens han nynnede en gammel østtysk march-melodi. Da han kom til Valdemar Jammerdals hoveddør, stoppede han op. Han kikkede nysgerrigt på de to store postsække. En ondskabsfuld lyst til at smide dem i skraldespanden kæmpede mod nysgerrigheden.

 

Var det kun en drøm, da Kevin var ude på kanetur?
Er der dyr i vaskekælderen?
Skal den lede Carl Majo virkelig ødelægge julestemningen?
Og er han den, han udgiver sig for at være?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.