DF ydmyger Muhammed

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Profeten Muhammed som kamel, der tisser og drikker øl, og som plørefuld terrorist, der bomber København. Det underholdt ungdomspolitikere fra Dansk Folkeparti hinanden med, mens de iført turban og bombebælte konkurrerede om at tegne profeten på den mest nedværdigende måde.
Ydmygelserne skete under Dansk Folkeparti Ungdoms (DFU) sommermøde på Fyn lørdag 5. august i år.
Det afslører videoptagel-ser, lavet af Martin Rosengaard Knudsen fra kunstnergruppen »Defending Denmark«, der i 18 måneder var medlem af DFU for at afdække ungdomspolitikernes holdninger.
Optagelserne slutter med, at et ledende DFU-medlem kårer det vindende hold med en bemærkning om, at taberne bør udstyres med burkaer for netop den kvindelige muslimske klædedragt »er passende påklædning til tabere«.
Kenneth Kristensen, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, der ikke deltog i sommerlejren på Fyn, kalder den opførsel for »upassende«.
»Det er ikke min humor. Det var ikke sket, hvis jeg havde været til stede. Det må ikke gentage sig,« siger Kenneth Kristensen. Han tilføjer, at det »bestemt« er i orden at gøre grin med Muhammed »i sommerrevyer og blandt komikere, men det her er ikke god stil.«
De unge politikeres optræden mødes med undren og hovedrysten blandt folk.
»Deltagerne i mødet havde været bedre tjent med at at diskutere, i hvilket omfang partiet kunne nuancere sit syn på muslimer,« siger Jørgen Bæk Simonsen, lektor ved Københavns Universitet. Hans kollega på Syd-dansk Universitet i Odense, Lars Erslev Andersen, siger, at »hvis materialet bliver præsenteret som udtryk for Dansk Folkepartis holdning til islam, er jeg ikke i tvivl om, at det vil virke stærkt provokerende.«

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.