Bill, Hillary og mig

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Mail fra Bill

Sidste uge lå der en mail i min indbakke fra Bill Clinton.

"Kære ven," skrev han.

"Er jeg entusiastisk over min kones kampagne om at blive præsident? Det kan du stole på," fortsatte mailen, som endte med at bede mig om at støtte Hillarys kampagne, så familien kan samle en million dollar ind på en uge.

Der er nemlig sket det, at jeg er kommet på familien Clintons mailingliste, efter jeg deltog i en video-blog-konference med Hillary for en måned siden (se tidligere blogindlæg: Min nat med Hillary). Siden har Hillary løbende sendt mails, hvor hun er på fornavn med mig og takker mig for interessen. I sidste uge kom Bill så til, og i går var det den tidligere udenrigsminister Madeleine Albright, der havde fundet vej til min mailboks.

Jeg er egentlig meget tilhænger af dialog mellem politikere og folket, men ligesom i blog-seancen med Hillary er det, som om Bill ikke rigtigt lytter til mig. Efter hans mail i sidste uge besluttede jeg mig for at teste hans lydhørhed og sendte ham et svar på hans mail med et velment råd:

"Kære Bill,
Mange tak for din mail og held og lykke med kampagnen. Men jeg tænkte, at du måske ikke bør være så tæt involveret i kampagnen, hvis Mrs. Clinton bliver Demokraternes kandidat til valget i 2008. Jeg mener: Mange af svingdørsvælgerne har måske et negativt billede af dig på grund af historien med Storjuryen og alt det der?
Bedste ønsker,
Michael"

Jeg synes faktisk, det er et relevant spørgsmål, men Bill svarede ikke umiddelbart tilbage. Ikke før i dag, hvor han atter lå i indbakken med indledningen "Kære ven" og en lang historie om, hvor glad han var for støtten til kampagnen. Der var naturligvis ikke noget svar på min mail til ekspræsidenten.

I USA har man snakket en del om internettets indflydelse i valgkampen. Efter min spæde involvering i net-valgkampen kan jeg konkludere: Det handler ikke om at involvere vælgerne, men om at spamme dem med opfordringer om støtte.

Måske ikke så overraskende. Men det overraskende er så til gengæld, at det tilsyneladende virker. Bill skriver i dag, at hans seneste opfordring i kampagnen "One Week - One Million" til konens valgkamp har resulteret i 802.430 dollar i støtte...

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.