Bilen op i Bondams...

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Så er den gal igen – med ham Bondam, der i sin tid som medieliderlig teknikborgmester nu atter kaster et bindegalt forslag på bordet.

Hvorfor er der egentlig ikke en three strikes and your re out -regel for politikere – i så fald kan vi nemlig straks sende manden med landets højeste kommunale makeup-budget tilbage til sæbeoperaens virkeligsfjerne kulisser.

For nu vil Klaus Bondam sadanhyleren spærre Nørrebrogade af for biler. For ikke-københavnere kan jeg lige slå fast, at det er en af hovedstadens vigtigste trafikårer, ikke synderligt proppet at frekventere som bilist, blot den eneste lige vej i et tæt befolket område, der i forvejen er klemt af alskens særlige busgader og ensrettede stræder.
Byen egner sig bedst for fodgængere og cyklister,« lyder det fra parfumeprinsen.
Rettelse: Naturen egner sig bedst for fodgængere og cyklister.

Bilen er ideel, når man for eksempel gerne vil have tre børn frem og tilbage fra skole og institution i tider, hvor buspriserne (nu 20 kroner for en enkeltbillet) griner dig op i ansigtet, som en anden Jørgen Poulsen med indsamlingsbøsse.

Bilen er storbyens signatur, utopisk at rydde af vejen, men med til at give en metropol sus, liv og kulør – det skriver jeg velvidende, at biler også tager liv, støjer og forurener, men interessant nok er det ikke inde i bykernen, at trafikulykkerne hober sig op. Det er ude i provinsen, og dér dør folk i rekordstort antal af biler på gale veje. Hvorfor så ikke forbyde trafik på motorveje, når der nu både er kø, ulykker og drab?

Nørrebrogade har heldigvis stadig ikke set sin første spøgelsesbilist, men teknik-og miljøborgmesteren har til gengæld skeletter i skabet, når det gælder min udskældte bydel. Det var jo som bekendt Bondam, der nægtede at frede det historiske hus på Jagtvejen 69. Den beslutning satte ild i en hel del automobiler!

Det var også Bondam, der forsøgte at indføre bøder for skødesløs cykelparkering . Altså, en særlig afgift for at læne sin cykel op ad den helt forkerte facade. Et genialt forslag, der for alvor frister folk til at skifte fra rat til styr. NOT!

Lad mig atter omskrive et gammelt cyklist-slogan:
Bilen op i Bondams. Bondams ud af byen . Og lad os så få mentalundersøgt manden for, hvorvidt han tror, at København er en by i provinsen.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.