At klaske med penis

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Teenage-drenge, som klasker piger i ansigtet med deres penis. Fy for dén..  Eller hvad?

I denne weekend er sagen omkring to drenge, der til en efterskolefest stak deres penis op i hovedet på en stakkels sagesløs pige, for alvor kommet i mediernes søgelys. Og ja, det kan muligvis betegnes som blufærdighedskrænkelse, for det må indrømmes, at det sandsynligvist var ekstremt ubehageligt for den uheldige pige. Men helt ærligt, er det ikke mangel på nyhedsstof, når man kaster sig over en sådan sag?

Som seksten-årig var jeg selv på efterskole. Hvor det var, er sagen uvedkommende, men jeg husker tydeligt, at hormonerne fløj gennem luften. Brysterne blev skubbet helt op under hagen. Drengene trænede sjældent i andet end et par små shorts, og da det var en idrætsefterskole, var det klart, at kropsbevidstheden ikke gjorde samværet mindre sex-elektrificerende. Og her kunne det også af og til - set i bagklogskabens klare lys - gå over gevind, når alkoholen gik ind, og lyset i den i forvejen lille teenagehjerne gik ud..

Bodytequilas, stripshows og meget mere. Grænsen er svær at finde, især når man er seksten og kun lige kysset. Hverken piger eller drenge kender hinandens - eller egne - grænser godt nok til at kunne stoppe, mens legen er god. For moralske tømmermænd kommer som bekendt oftest dagen derpå. Hermed skal jeg ikke lave direkte sammenligninger med den pågældende sag fra Holstebro-egnen. Men netop derfor er der oftest til efterskolernes private elevfester forældreopsyn. Ganske enkelt fordi det er nødvendigt.

Puha.. Som gammel efterskolelærer får man helt ondt af Staby Efterskole. Jeg har nemlig selv stået på den anden side af katederet og oplevet teenagehormonernes rasen. Skræmmende, hvordan pubertetsfasen kan få unge til at forandre sig til små monstre uden megen fornuft. På lærerværelset havde vi en talemåde, som ofte blev brugt i denne situation: "Han tænker sig simpelthen ikke om. Hjernen er lukket på grund af ombygning." Det var for os en måde humoristisk at ryste på hovedet, når rationelle argumenter ikke nåede de unge.

Det er synd for Staby Efterskole, at deres navn og rygte nu bliver sværtet af en sag, som - vil jeg skyde på - vil kunne opstå i ethvert forum med mange teenageunge. En situation, som i bund og grund ikke har noget med efterskolen at gøre, men som derimod er opstået til en privatfest, hvor de unge er forældrenes ansvar - og ikke skolens.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.