Arabere vil også have sex og sladder

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Arabere tænker kun på religion, terror og Muhammed-tegninger.

Det er i hvert fald det billede, jeg sidder tilbage med efter at have set nyheder om Mellemøsten i sidste uge. En uge, hvor danske flag blev brændt af, og en israelsk rabbiner-skole blev angrebet af en militant palæstinenser.

Når jeg får den følelse, tager jeg gerne en rundtur på et par arabiske medier. Og bliver altid bekræftet i, at arabere tænker ligesom de fleste andre. Ligesom læserne på Nyhedsavisens hjemmeside vil de have sex, sladder – og lidt Britney Spears.

På en af de mest populære sider, al-Arabiyas hjemmeside, var en af de mest læste historier sidste uge historien om G-strengsmanden i Dubai, der bad betjent om sex . Forrige måned var det Britney Spears, der lå øverst på listen med en historie om, at hun datede en muslim.

Sex er stort i Mellemøsten. Faktisk er arabisk det sprog, hvor der bliver søgt mest på sex i forhold til antallet af arabiske internetbrugere ifølge tal fra Google. Som en libanesisk ven sagde til mig i Beirut i sommer, efter han på sin mobiltelefon havde vist mig en voldsomt populær film, der skulle vise en privat sex-video med en berømt libanesisk sangerinde:

- Alle snakker om sex hernede, og der foregår utroligt meget i det skjulte. Jeg tror næsten, det fylder mere hernede end i dit land, fordi det er tabu.

Resultatet er enorme doser af dobbeltmoral. Sheiker går i hemmelige bøsseklubber, mens de vedtager hårde straffe for homoseksualitet. Dommere dømmer kvinder for utroskab, samtidig med at de går til prostituerede.

Men jeg tror, der er en revolution på vej. Med internettet og mobiltelefoner bliver det lettere og lettere at sprede informationer om det, folk gerne vil have: Om det så er sex, demokrati – eller bare Britney Spears.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.