24 timer

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg har lige haft fri i fem dage. Fri fra Muhammed-historier, fri fra morgenvagter kl. 6, fri fra nyheder.

Siger det i øvrigt noget om kvaliteten af journalistikken, når en journalist bruger sin fritid på alt andet end nyheder? Som en corn flakes-producent, der nægter at spise sin egen morgenmad? Jeg håber, det mere er som kokken, der ikke gider lave mad i privaten - men jeg er helt ærligt i tvivl.

Nå, men min pointe er egentlig fritiden foran fjerneren. Jeg føler det som min sofaseende pligt på det kraftigste anbefale alle at kaste sig over den ubetinget suverænt fedeste superseje kanonserie i nyere tid: 24 timer!

På femte sæson holder Jack Bauer mine hænder fanget i et jerngreb, så det er mig fysisk umuligt at skrue væk fra hans kamp mod verdens terrorister. Også selvom jeg udmærket ved, at han nok også overlever den næste, normalt dødelige dosis gift, den altødelæggende gas eller atombombeeksplosionen i hans madpakke, for han har jo kontrakt på yderligere en sæson.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og slet ikke at en serie på den måde kan være tro mod sit koncept, bevare sin intensitet og overraskelseselement og samtidig trodse alle forventninger og blive bedre og bedre for hver gang.

Ja-ja, kom så med jeres "West Wing" (Præsidentens mænd), "Prison Break", "Sopranos" og hvad I ellers vil kaste efter mig. De preller totalt af på det panser, der bliver bygget op af oplevelserne med de ansatte på CTU.

Det eneste, der kan punktere euforien ved 24, er paradoksalt nok TV 2, som helt uforståeligt har valgt at placere klasseserien kl. røv mandag aften. (Kl. 22.50 = røv for en familiefar.)

Vi taler om en serie, som i år vandt 4 tv-serie-Oscars (Emmy er), herunder for bedste serie, instruktion og skuespil ved Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland. (Se i øvrigt samtlige kandidater og vindere her.)

Tilbage til tirsdagspladsen efter kl. 20-udsendelsen, når sjette sæson løber over skærmen, formentlig til næste efterår! Så har jeg også til den tid en undskyldning for ikke at følge med i nyhederne, når jeg har fri.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.