Administration 

Blogger: Vi har brug for et folkeligt opgør med de nye herskende klasser

De nye herskende klasse har lukket sig om sig selv, og der er behov for et opgør med dem, skriver Avisen.dk's blogger, Jan Andreasen.

Jan Andreasen er HF-lærer og studievejleder på Frederiksberg HF. Og medlem af borgerrepræsentationen i København for Socialdemokratiet.

 

Jan har kæmpet for folkeskolen i mange år. Han har været skolebestyrelsesformand på Nørrebro og medstifter af Forældreforeningen Brug Folkeskolen.

Politikernes reform-amok kan give ham gåsehud. Og hans foretrukne skydeskive har i de senere års debat været folkeskolereformen og uddannelseseliten.

Jan blogger om samfundsforhold af enhver slags, med uddannelse og ungdomskultur som hans spidskompetance.

DER ER I DAG ET KÆMPE BEHOV for at lytte til hverdagens eksperter, for det helt store problem med de magtfulde eliter – de nye herskende klasser – er, at de lukker sig fuldstændig om sig selv. Lever deres helt eget indflydelsesrige liv, fjernt for den virkelighed og hverdag vi andre befinder os i.

For nylig gav tre forskere for CBS et meget præcist signalement af disse mennesker:

’I vores arbejde med at kortlægge magteliten har vi mødt en særdeles ensartet gruppe. De kommer fra de samme djøf-uddannelser. De har samme lange karriere igennem de samme store organisationer. De er i vid udstrækning børn af det bedre borgerskab og fire ud af fem er mænd.

Og forskerne fortsætter:

’Eliten er ude af trit med befolkningen. Den deler sjældent de udfordringer, den øvrige befolkning slås med – for eksempel løse ansættelser og usikkerhed på arbejdsmarkedet, begrænsede muligheder for at optage realkredit lån, fysisk og psykisk nedslidning, følelse af afmagt og tab af mening.’

DE NYE HERSKENDE KLASSERS manglende kendskab til den virkelige verden, erstatter de med en teoretisk og abstrakt tilgang til virkeligheden.

Regnedrengene fra finansministeriet er det bedste eksempel. Hvad skulle de gøre, hvis ikke de havde deres regneark?

Og tænk engang, hvordan er det dog lykkedes for embedsmændene i centraladministrationen, at opbygge det kæmpemæssige bureaukrati omkring vores jobcentre, som vi er vidner til?

Berlingske kunne forleden berette, at omfanget af den samlede dagpengelovgivning - printet på papir - fylder 29.231 sider!!

Rent ud sagt et kafkask helvede, for de arbejdsløse og de ansatte i jobcentrene.

De nye herskende klasser huserer alle steder.

SELV HAR JEG i mange år, haft den tvivlsomme fornøjelse, at følge den nye herskende klasse i den pædagogiske verden, nemlig den pædagogiske elites udfoldelser på nærmeste hold.

Først og fremmest bemærker man, de store mængder af varm luft, som den pædagogiske elite lukker ud.

New speak og buzzwords, abstrakte begreber, forklædt som pædagogisk teori, som ingen mennesker, udenfor de snævre pædagogiske cirkler - i den pædagogiske elite - forstår et ord af. Lad os repetere og tage par smagsprøver:

’’Globaliseringsdidaktik’, ’forandringsrobusthed’, ’move-and-learn’, ’forandringsteori’, ’fagfaglighed’, ’den medarbejdende studerende’, ’producerende elever’, ’ny skriftlighed’, ’klasserumskultur’, ’det lærende værksted’, ’læringsrum’ ,’undervisningsdifferentiering’ ’ansvar for egen læring’, ’innovationslærig’, ’progressions forståelse’, ’psykomotorisk taksonomi’, ’præstations motivation’ osv. osv.

Den pædagogiske elite består oftest af mennesker - med en pædagogisk uddannelse, af en eller anden slags – der, efter endt uddannelse, har arbejdet på en uddannelsesinstitution med rigtige levende elever eller studerende i par år. Hvorefter man er løbet skrigende bort, og flygtet ind i den trygge tilværelse, i en forskerstilling på en af vores pædagogiske institutioner.  

Desværre har den pædagogiske elite meget stor indflydelse på indholdet, i det utal af reformer, som gennemføres på alle vores uddannelser i disse år. Den pædagogiske elite støber kugler og vi andre skal leve med konsekvenserne.

Kritikken af reformerne er meget klar og lyder oftest, at de er virkelighedsfjerne og baseret på teori, der befinder sig langt fra livet på vores skoler og uddannelsesinstitutioner.

DET FORHOLDER SIG IKKE MEGET BEDRE, for store dele af kultureliten, der er uddannet inden for de humanistiske fag og samfundsvidenskaberne.

For nogle år siden, etablerede en af landets kommuner, en såkaldt Integrations Task Force, der skulle fungere som en enhed, der rykkede ud, og for at hjælpe med at løse konkrete integrations problemer på skoler, arbejdspladser i boligområder osv., osv.

Task forcen blev sammensat og kom til at bestå af en række personer, med lange akademiske uddannelser.

Den blev dog aldrig nogen succes, for teoretikerne i tarsk forcen kastede sig fra starten, ud i store indbyrdes diskussioner om, hvad integration egentlig er for noget. Abstrakte begreber fra integrationsforskningen som: ’humanistisk integration’, ’assimilation’, ’segregation’, ’kulturmøde’, ’den rene identitet’, ’bindestregsidentitet’, ’kreolsk identitet’ osv., osv. fløj igennem luften.

Den kulturelle elite trådte i karakter. Masser af teori, erstattede det manglende kendskab til den virkelige verden. Og det kom der – som man kan forestille sig - ikke så meget ud af.

Og desværre er historien ikke enestående.

Integration er konkret. Det har den kulturelle elite – i øvrigt på linje med store dele af højrefløjen – aldrig forstået. Primært fordi den kulturelle elite kun kender virkeligheden fra medierne, bøgerne og de uddannelsesinstitutioner man har gået på.

EUROKRATERNE ER DEN NYE herskende klasse i EU.

Den fremragende engelske historiker Antony Beevor har aldrig været begejstret for EU kommissionsformand Jean-Claude Juncker:

’Jeg mener at Jean-Claude Juncker rent ud sagt er en idiot, der bevidstløst bare bliver ved med at presse på. Når jeg bruger så stærke ord om Juncker, skyldes det, at han ikke forstår, hvorfor der er utilfredshed rundt om i Europa…Det er ikke fordi folket er dumt og mangler oplysning.’

Man forstår udmærket Antony Beevors vrede. For eurokraternes arrogance kender ingen grænser. Den nye herskende klasse i EU – eurokraterne - har siden begyndelsen af 1990’erne, kun haft det føderale projekt for øje. Og når eurokraterne bliver mødt med kritik, så får kritikerne at vide, at de er populister og ikke har forstået, hvor kompliceret den globaliserede verden er.

Vi alene vide.

Svaret på flygtningekrisen og eurokrisen har været: Mere af det samme. Mere EU. Mere føderation.  Eurokraterne har aldrig kunne forklare hvorfor.

Befolkningerne ønsker, at man tager fat om problemer som: social dumping, skattely, bankernes hvidvaskning af sorte penge, finansskat osv. osv.

Intet er sket.

Om Brexit har åbnet den lukkede eurokrat-kultur, er endnu uvist. Vinder Marie Le Pen det franske præsidentvalg, risikerer EU at gå i opløsning. Og det bærer eurokraterne i høj grad ansvaret for.

VI HAR BRUG FOR ET FOLKELIGT OPGØR med de nye herskende klasser, hvis arrogance har været stærkt medvirkende til den højredrejning vi oplever for øjeblikket.  Det bliver ikke nemt, for som alle andre, med magt og indflydelse, vil de nye herskende klasser forsvare deres magt og privilegier.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

omdans i vild med dans
Film og TV

Farvel til "Vild med dans"

storebæltsbroen set oppe fra
Nyheder

Uheld lukkede Storebæltsbroen

scene i "Sidste time"
Film og TV

Husker du dansk

gyser-klassiker?

- toeren ligger klar

Politi undersøger huset, hvorfra Anne-Elisabeth Hagen forsvandt
Krimi

Tom Hagens børn
tror ikke på politiet

personer leder i en af de kollapsede bygninger
Nyheder

Mindst 14 dræbt efter jordskælv tæt på græsk ferieø

Magnus Heunicke i fokus på et pressemøde
Corona

Endelig - corona-varslingssystem

præsenteres lørdag

"Faustix" og Asta Björk
Film og TV

"Vild med dans"-favorit

er danset helt i bund

to mænd fra Levakovic-familien
Krimi

Fire fra den berygtede

Levakovic-familie anklaget

for corona-kriminalitet

skilt med orientering om opholdsforbud
Corona

Smittetal i rekord: Yderligere 1191 bekræftede tilfælde

Sangerinden LeAnn Rimes smiler og vinker
Kendte

Kendt sangerinde

smider tøjet  

mand med fuldskæg og tatoveringer på halsen
Krimi

Politiet efterlyser:

Har du set Daniel? 

Norsk bjergområde set fra luften
Krimi

Dansker dræbt

i Norge 

bamse og blomster på fortov
Krimi

Syv sigtelser mod

bilist efter dødsulykke:

Nu er han fængslet

Nye Borgerliges Pernille Vermund med blå jakke
Nyheder

Vil indrykke

Muhammed-tegninger

i danske aviser

døde grise ligger i vejkanten
Krimi

Lastbil med 200 dyr

væltet - mange døde

cykel med barn i barnesæde kører forbi blomster på fortovet
Krimi

Flugtbillisten:

Mistænkt for at

sniffe gas

amerikansk flag på halv stang ved bygning
Corona

Smitten eksploderer

i USA

person hælder øl i et glas
Mad og drikke

Kritik af "alkoholfri" øl:

Kan være det rene gift 

skuespilleren Scarlett Johansson og komikeren Colin Jost i gallatøj
Kendte

“Dansk” Hollywood-stjerne

gift for tredje gang

folk tænder stearinlys udenfor kirke
Nyheder

Brasiliansk mor til tre

var blandt ofrene i Nice

Blomster på ulykkessted
Krimi

Dræbte femårig pige: 

Flugtbilist anholdt

Mette Frederiksen i profil
Corona

Mette Frederiksen:

Klar til flere restriktioner

Karsten Ree med arm om Janni ombord på yacht.
Corona

Karsten Ree syg og dårlig:

Frygter corona

Nyhavn set fra skyggesiden
Nyheder

Mulig rekord:

Varmt vejr på vej

Blå blink top toppen af politibil
Krimi

Par fænglset:

Dødsvold mod

eget spædbarn

En smilende Mia Wagner
Nyheder

Mia Wagner

STOPPER

Den franske præsident Emmanuel Macron på gaden i Nice
Nyheder

Macron: Frankrig er under angreb

Overview fra lufthavnen
Nyheder

Nu frarådes rejser til hele verden

Maria From Jacobsen
Nyheder

Politiet efterlyser 43-årig:

Hvem har set Maria?

Hilda Heick portræt
Kendte

Det vidste du ikke

om fru Heick:

Hildas hemmeligheder

Jeremy Corbyn nærbillede
Nyheder

Efter rapport om jøder:

Jeremy Corbyn 

suspenderet

Christiansborg i aftenmørke
Nyheder

Regeringen vil indføre

kødfrie dage: Bare

ikke på Christiansborg

kvinde med rødt hår iført mundbind
Corona

Forsker bag forsøg med

mundbind: - Vi bliver

konstant kritiseret

politifoto af efterlyst mand
Krimi

Kendt af politiet

i forvejen: Jagten

fortsætter

kanyle og lille glas med influenzavaccine
Nyheder

Ældre og syge får

nej til influenzavaccine

komikeren Lasse Rimmer med briller og ternet skjorte
Kendte

Kendt komiker

trækker stikket

redningshelikopter i luften
Krimi

Pilot i redningshelikopter

generet af laserlys 

politistyrker foran kirke i Nice
Krimi

Tre døde ved

terrorangreb i Nice:

Kvinde halshugget 

billede af asteroide
Helt vildt

Værdifuld asteroide:

63.000.000.000.000.000.000 kr.

 

politi arbejder efter trafikulykke
Krimi

Mette F. fordømmer

flugtbilist: KUJON 

mundbind hænger på pegefinger
Corona

Krav om mundbind

møder modstand

elcykel med hvide dæk
Livsstil

Harley-Davidson

- nu som elcykel 

En knust rude set helt tæt på. Man kan se, at noget har ramt ruden midt i og den er splintret derfra.
Krimi

Hel by hærget:

Stenkaster amok

Sammensat foto af præsidentkandidaterne Joe Biden og Donald Trump
Nyheder

Trump henter ind

på Biden 

Nærbillede af Johnny Madsen med fedtet pagehår, gråt skæg og et par små nissefar briller. Han kniber øjnene lidt sammen.
Kendte

Nyt job til

Johnny Madsen

 Helmi Mossa Hameed er mørk i huden. Billedet ligerne et forbryder foto. Man ser ham forfra. Han hverken smiler eller ser sur ud. Han kigger direkte i kameraet.
Krimi

Eftersøgt flugtbilist

Har du set ham?

Nærbillede af Rasmus Paludan han kigger direkte ind i kameraet med et snedigt udtryk, Han er iført en ternet hat.
Nyheder

Paludan anholdt

i Tyskland

billeder fra stedet, hvor en femårig pige mistede livet. Man ser en politimand i grøn vest spærre af omkring den sorte bil og fortovet.
Krimi

Femårig pige dræbt

af flugtbilist 

Smykkedesigner Mai Manniche på den røde løber i forbindelse med en biograf premiere. Hun er iført en hvid blondetop og har sit lyse hår sat op i en hestehale.
Kendte

Ingen adgang i min

butik MED mundbind 

Præsident Macron holder tale til folket ved et skrivebord med det franske flag i baggrunden
Nyheder

Frankrig LUKKER ned igen

En bilkø hvor bilerne holder stille og passagerene testes for corona. Der er fire sygeplejerske der tester ad gangen.
Corona

Global corona-rekord:

516.898 smittede

på ét døgn

Mand sidder i mørke foran computerskærm
Nyheder

Pas på: Du deler

personlige oplysninger

med hackere

En dryppende vandhane. Den er i skindende stål og vasken i hvid porcelæn.
Nyheder

Vi sparer på vandet

som aldrig før

En test med rødt låg er ved at blive skruet på af et par hænder iført lyseblå plastikhandsker.
Corona

1017 nye smittede 

på et døgn

Modelbillede af en lille pige der sidder med benene oppe under sig og armene om benene og gemmer sit ansigt i knæene.
Krimi

Forvaring for overgreb

10-årig pige

Søren Brostrøm på pressemøde
Nyheder

Søren Brostrøm får nyt job

Næbillede af hane
Helt vildt

Kamphane dræber

politibetjent

Flammer i nærbillede
Krimi

Finder lig i brændende villa

Iben Hjejle med mørkt hår
Kendte

Iben Hjejle single igen

Pengesedler og mønter
Nyheder

Ingen ekstra feriepenge

Peter Schmeichel og strandvejsvilla set fra vandet
Kendte

Prisen er 28 mio. kr:

Schmeichel sælger

strandvejsvillaen

Blink på politibil
Krimi

Skud mod café 

Mary og Frederik ankommer sidste år til deres egen prisoverrækkelse
Kongelige

Kronprinsparret:

Vilde med dans og socialhjælp

Kvinden E. Jean Carroll med mundbind
Nyheder

Trump slipper ikke:

Hænger på sag

om voldtægt

mette reissmann og jan swyrts poserer til tv-prisen 2017
Kendte

Kendt fra Luksusfælden:

Vil være overborgmester

i København 

Simon Kollerup på pressemøde efter nye aftale
Corona

Aftale om nye

hjælpepakker

på plads

mand med mundbind går på perron
Corona

Frustreret personale:

Passagerer nægter

at bære mundbind

Skuespilleren Nicolaj Kopernikus poserer for kameraet sammen med Birgitte Næss-Schmidt og to af parrets børn
Kendte

Dansk stjerne
er blevet skilt

to personer går på gaden i malmø
Corona

Fraråder kollektiv

trafik og butiksbesøg

båd sejler forbi vindmøller
Krimi

Drama i København:

Tre reddet fra

synkende båd

tv-værten Lene Beier i korte bukser ude i naturen
Film og TV

Lene Beier afslører:

Mere kærlighed på

vej til landmændene 

kvinde med åben mund testes for corona
Corona

745 nye

coronasmittede 

chinchilla ligger og kigger
Krimi

Dyrehandler anklaget

for vanrøgt 

En ambulance holder ved en smadret varevogn
Krimi

Voldsom ulykke

mellem tankvogn

og varebil

En masse sedler og mønter
Nyheder

Så mange penge

har danskerne i banken

Tre personer i en elegant stue med rødde vægge
Kongelige

Historisk:

Her møder kongen

sin uægte datter

En forretning med tøj og accesories
Nyheder

Flertal i Folketinget:

Udbetal feriepenge

inden jul

En mand sover med et vækkeur i hånden
Sundhed

Sov bedre

med en tung dyne

Trump med højesteretssdommer Amy Barrett
Nyheder

Trump får 

kæmpe SEJR

En kat hænger i et vindue, mens flammerne ses bag den
Helt vildt

Vild video:

Kat springer ud af 

brændende lejlighed