Blogger til 'dovne' kontanthjælps-modtagere: "Staten er ikke din mor"
"Drop offermentaliteten og kom tilbage til virkeligheden. Tag ansvar for jeres eget liv. I hverken kan, eller skal forvente at der er nogle, der hjælper jer."

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

FORLEDEN KUNNE VI i Ekstra Bladet læse om Kjell og Lisa. Kjell og Lisa bor i Frederikshavn og har indtil for ganske nylig været forsørget af kontanthjælp. 

Kommunen har sendt adskillige henvendelser for at få kæresteparret i aktivering – hvilket jo er ganske naturligt i den givne situation. Parret har, bevidst eller ubevidst, undgået kommunens henvendelser, hvorfor de ikke længere modtager en offentlig ydelse.

SÅ NU STÅR VI i en situation, hvor et kærestepar på 28 og 29 år ingen indtægt har. Det er naturligvis ærgerligt, for alle mennesker har et naturligt behov for mad, et tag over hovedet og åbenbart også smøger. Det er i hvert fald nogle af de ting, Kjell nævner som livsnødvendige for parret i Frederikshavn. Ja, smøger.

Den naturlige reaktion i denne situation er uden tvivl at klandre kommunen, for de er "nogen sataner", som Kjell og Lisa udtrykker det.

JA! Det er selvfølgelig statens, kommunens og naboernes skyld, at parret her ikke har levet op til kravene og stået til rådighed for arbejdsmarkedet, således at de kan modtage kontanthjælp ...

De fortæller endvidere, at de overvejer at skralde og begå kriminalitet – for det er jo det naturlige at gøre i denne situation.

Forhåbentlig er det tydeligt, at ovenstående er skrevet med en vis ironi i stemmen.

For staten skal selvfølgelig altid være behjælpelig overfor de, som har brug for hjælp, hvis de overholder de gældende regler.

MEN OFFER-MENTALITETEN skal væk, ansvaret for sig selv og sine nærmeste skal tilbage.
Det er ikke - og det bør ikke - være statens ansvar at tage ansvar for individet.

Så, kære Kjell og Lisa:

Tag en tudekiks, drop offermentaliteten og kom tilbage til virkeligheden. Tag ansvar for jeres eget liv. I hverken kan eller skal forvente, at der er nogen og hjælper jer.

Det er selvfølgelig helt fair ikke at ville arbejde – men så skal du heller ikke forvente hjælp fra din nabos pung.

… 'Begge drømmer om, at kommunen finder nogle timers arbejde pr dag til dem i en form for beskyttet fleksjob og så bare udbetaler deres kontanthjælp' ...

Ovenstående citat beskriver så rammende en drattende dansk mentalitet. Lige før var kommunen 'nogen sataner', og nu er det så pludselig kommunens ansvar at finde et flexjob til Kjell og Lisa, så de kan få deres kontanthjælp igen. Yes - kontanthjælp. Ikke et selvfinansierende job!

DOVNE MENNESKER som Kjell, Lisa, Robert og Karina og andre, vi har hørt om i medierne, ødelægger det for så mange. De får alle kontanthjælpsmodtagere til at fremstå som værende, usle, dovne og som nogle, der forventer en overførsel fra kommunen hver måned. Sådan er langt fra alle, det er i hvert fald mit indtryk.

Dét ødelægger Danmark, og det ødelægger det samfund, som verden beundrer.

Kære venner, stop tuderiet og tag ansvar.


Hvad synes du? Skal staten tage ansvar for folk, der "ikke gider tage ansvar for sig selv?" Deltag i debatten på Avisen.dk’s facebookside.

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.