Blogger: Kvaksalvere og markedsgøglere på nettet kan være livsfarlige
Det er livsfarligt, når folk uden en relevant uddannelse på nettet udbreder sig om vacciner, de reelt set ikke ved noget om. Med deres ærinde er de ved at fjerne trygheden, som kommer fra netop vacciner, skriver bloggeren Johnny Larsen.

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

I DE SENESTE DAGE har en frustreret frue fra omegnen af København fået lige lovlig megen presseopmærksomhed på at påstå, at hun har kureret sin søns autisme gennem kostomlægning. Samme kvinde har lanceret den ene sensationelle blog efter den anden: Millionøsemetoden, Kernesund familie (der førte til en skilsmisse), hun ”detoxer” og råder andre til at gøre det samme, og absolut ikke lytte til lægerne og deres blodsukkermålinger, for de er falske. I stedet skal man lytte til den kernesunde millionøses detoxråd, for hun ved, hvad hun taler om.

KVAKSALVERE, PAPPENHEJMERE, MARKEDSGØGLERE og fantaster har der altid været til, og hvorvidt de har flere følgere i dag end tidligere, skal jeg ikke kunne sige, for jeg ved det ikke, og det er der vel reelt ingen, der gør.

I sig selv er det naturligvis yderst risikabelt at have kvaksalvere gående frit på internettet, hvor de skråsikkert lancerer kure mod sklerose, autisme, fedme, alderdom og meget andet, men spørgsmålet er naturligvis, om de skader mere, end de har gjort tidligere. Det burde man undersøge, og så i øvrigt gøre noget ved det, hvis det viser sig at være omfangsrigt.

Problemet er jo ikke, at en eller anden småfed gammel mand, som mig selv, betaler nogle penge til en detox-specialist, som angiveligt kan give mig hår, sixpack, førlighed tilbage og tilmed hjælpe mig til at få en masse sex, bare ved at dræne min bankkkonto. Problemet er, at der er syge, som klynger sig til det falske håb bedragerne giver - mod klækkelig betaling.

DISSE PLATUGLER ER GODT I GANG med at fjerne den tryghed, som er opnået gennem vacciner, der har reddet et ukendt antal børn fra døden. Det er overordentlig farligt, fordi en masse mennesker tror på det af et godt hjerte. De gør det uden at tænke, som folk der krydser en motorvej uden at se sig for.

For nogen tid siden røg jeg ind i en vaccinedebat på Facebook, og jeg skrev til en kvinde, der beskyttede sine børn mod vacciner, at der var et middel, som var livsfarligt og fuldstændig usynligt og uden smag. Det er stoffet Dihydrogenmonoxid, og jeg henviste til den officielle hjemmeside, hvor man kan få alle oplysninger om det farlige stof. Jeg forventede et vredesudbrud fra hende og spørgsmål om, hvorvidt jeg troede hun var dum. Det fik jeg ikke. Hun takkede mig og skrev, at man aldrig kunne blive for forsigtig.

En mor som hende, er jo potentielt livsfarlig for sine børn, og de platugler, som har hjulpet dette stakkels naive menneske til at tro på, at eksempelvis vand bør bekæmpes, er endnu farligere.

HVAD GØR MAN SÅ VED DET? Jeg er ikke i stand til at komme med et brugbart svar. Kvaksalvere som millionøsen er vel også helt selv fanget i en tro på det, de siger, og derfor har de behov for hjælp. Det værste er naturligvis, at deres børn kan have endnu mere brug for hjælp.

Tossehovedet, der i årevis har søgt en mening med tilværelsen, og som konstant leder efter nye metoder på nettet, hvor hun tilbyder at afgifte folk for bare 3900 kr., fortæller kunderne, at det er et rigtig godt tilbud, som normalt vil koste 25.800 kr. Der er altså ikke tale om godgørenhed men en levevej, baseret på det man i bedste fald kan kalde pseudovidenskab, men reelt bare er bondefangeri.

HUN HAR SUCCES med 2000 nordiske kvinder, som med sikkerhed også ville have tabt sig, bare ved at spise bedre og motionere lidt … ikke det store mysterium i det. Jeg behøver ikke en afgiftning eller 12 ugers kursus på web, jeg skal bare spise mindre. Svært overvægtige bør derimod opsøge en diætist eller en læge.

Er det så i sig selv et problem, at der findes nogle bondefangere, som hensynsløst tager penge fra både raske og syge, eller skal man bare lade det være? I min verden skal det stoppes. Når nogen leger med menneskers psykiske og fysiske helse, må samfundet som et minimum forlange sikkerhed for metode, og man må kunne forvente, at ”helbrederne” kan fremlægge en videnskabelig evidens for, at deres metoder virker, og at de ikke er skadelige … og ikke mindst, hvad der findes af bivirkninger.

PRESSEN SLÅR TIL OG HJÆLPER platuglerne, fordi der er klik i at sætte tossernes kure på forsiden, og Politiken har lige vist, at millionøsens mirakelkur mod autisme kan bære rigtig mange rubrikker i flere dage, og ude i jobcentrene sidder sagsbehandlere klar til foreslå forældre til autister, at de følger kvaksalvernes råd.

Så det er ikke bare det rene sjov og morskab over en forstadstosse i løse genvandter … det er dødsens alvorligt, og derfor skal der sættes en stopper for tosserierne, inden det går helt galt.

LIDER DU I ØVRIGT AF MANGEL PÅ SEX, hår på hovedet, overvægt, manglende selvværd eller mangler du en arm kan du kontakte mig herunder, og så skal jeg helbrede dig via nettet for langt under 10.000 kroner.

Jeg forventer, at Politiken og andre mediehuse sørger for at give mig gratis reklame for ovennævnte påstande … i mindst en uges tid.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.