Blogger: Djøf'erne har taget magten og de hårdtarbejdende danskere betaler priser

Der bliver uddannet flere jurister end murere i Danmark. Ifølge blogger Jan Andreasen er det med til at øge bureaukratiseringen, der i sidste ende går udover den "hårdtarbejdende dansker"

Jan Andreasen er HF-lærer og studievejleder på Frederiksberg HF. Og medlem af borgerrepræsentationen i København for Socialdemokratiet.

 

Jan har kæmpet for folkeskolen i mange år. Han har været skolebestyrelsesformand på Nørrebro og medstifter af Forældreforeningen Brug Folkeskolen.

Politikernes reform-amok kan give ham gåsehud. Og hans foretrukne skydeskive har i de senere års debat været folkeskolereformen og uddannelseseliten.

Jan blogger om samfundsforhold af enhver slags, med uddannelse og ungdomskultur som hans spidskompetance.

DEN SAMLEDE DAGPENGELOVGIVNING fylder 29.231 sider, printet på papir.

Og tænk så på, hvad der er af papirmængder, hvis vi tæller den øvrige lovgivning med: Sociallovgivningen, miljølovgivningen, skattelovgivningen osv. osv.
Det er jo ikke til at holde ud at tænke på. Enhver kan forstå at det er det rene vanvid.

Og nu kommer der så nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, der viser, at vi uddanner flere jurister end murere her i landet, oplyser Berlingske.

Tallene fortæller at der er 19.659 jurister og 19.608 murere i Danmark.

ADMINISTRATION OG LOVGIVNING EKSPLODERER. Både i den private og i den offentlige sektor. I det offentlige er antallet af jurister vokset med 15 procent i de seneste otte år. I den private sektor er der tale om en stigning på 21 procent.

På 10 år fra 2007-2017 er antallet af administrativt ansatte - såkaldte ’kolde hænder’ - målt i årsværk, steget med 30 procent i regionerne, som jo driver vores hospitaler. Samtidig med at det sundhedsfaglige personale – de såkaldt ’varme hænder’ – konstant oplever effektiviseringer, der betyder at de skal løbe hurtigere og hurtigere.

’En ting er, at antallet af kolde hænder og Djøf-administration er vokset, det kan have mange forklaringer. Men den bureaukratisering, der er sket af lægernes og det øvrige sundhedspersonales arbejde, er endnu værre. Der bliver flere og flere ting, de skal tjekke og registrere’, udtaler sundhedsøkonom Jes Søgaard til Berlingske.

DJØF'ERNE HAR TAGET MAGTEN! Og det er den almindelige hårdtarbejdende dansker – den brede befolkning – der betaler prisen. Bureaukrati stjæler tid fra kernevelfærden og skaber stress, ikke kun i sundhedssektoren, men overalt i samfundet. Til stor skade for os alle sammen.

Det var den britiske professor C. Northcote Parkinson der i 1950’erne lagde navn til Parkinsons lov. Der i al sin enkelthed går ud på at bureaukrati avler bureaukrati. Og det må man konstatere at han har fået ret i.

SIDEN POUL SCHLÜTER blev statsminister i 1982 blandt andet på et slogan om, at det skulle være ’lettere at være dansker’, har den ene statsminister efter den anden – Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen igen – proklameret, at bureaukrati og papirarbejde skal bekæmpes og nedbringes.

Lige lidt har det hjulpet. For den politiske vilje har ganske enkelt ikke været der, når det gjaldt om at skære i bureaukratiet og give ressourcerne til velfærden i stedet for.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.