Blodig weekend i Gaza: Det samlede antal dræbte er nu over 1700

Henter afspiller ...
/ritzau/

Israel har angrebet flere mål over weekenden, efter våbenhvilen blev afblæst, og en israelsk soldat blev taget til fange.

Den planlagte våbenhvile var afløst af eksplosioner i Gaza lørdag, hvor mindst 72 palæstinensere meldes dræbt. Især i den sydlige by Rafah blev der rapporteret om blodige angreb, da israelsk militær søgte efter en soldat, der angiveligt var taget til fange af Hamas fredag, da Hamas brød våbenhvilen efter blot 20 minutter. Våbenhvilen skulle ellers have varet indtil mandag.

Den israelske soldat blev senere meldt omkommet.

Lørdagens angreb er det sidste i en lang række angeb på Hamas i Gazastriben, der er gået hårdt ud over de civile. I alt har flere end 1700 palæstinensere mistet livet, og alle forsøg på våbenhvile og fredsforhandlinger er hidtil brudt sammen. FN og USA forsøger at få parterne til at blive enige om en ny aftale, så der kan blive plads og tid til en humanitær indsats i de hårdest ramte områder.

Lørdag blev en af FN´s egne skoler i Gaza ramt af bomber, og mindst ti mennesker mistede livet. FN´s skoler bliver for tiden brugt af nogle af de 250.000 mennesker, der er flygtet fra deres hjem på grund af krigen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen