Bliver Thornings mand ny Labour-leder?

Hvis alt flasker sig, kan Stephen Kinnock rykke ind i Downing Street 10, og dermed bliver Helle Thorning-Schmidt førstedame i Storbritannien. (Foto: Ritzau Scanpix)

Stephen Kinnock nævnes som mulig afløser for Jeremy Corbyn efter Labours katastrofale valg.

Hvis alt flasker sig, kan ægteparret Helle Thorning-Schmidt skrive verdenshistorie som det første ægtepar, der har været regeringsledere i hvert sit land.

Fra flere sider nævnes Stephen Kinnock nu som afløser for Jeremy Corbyn, der som Labour-leder oplevede et sviende nederlag ved torsdagens valg i Storbritannien. Det skriver det engelske medie, Express.

Modsat sit parti havde Kinnock et glimrende valg i Aberaan i Wales, hvor han sikrede sig 53,8 procent af stemmerne og dermed stensikkert genvalg. Det har fået flere Labour-politikere til at pege på netop Kinnock som et godt bud på ny leder af partiet, da Jeremy Corbyn allerede har annonceret, at han træder tilbage inden for en overskuelig fremtid.

Søn af tidligere leder

Steven Kinnock ved, hvad der kræves af en Labour-leder – han er nemlig søn af Neil Kinnock, der stod i spidsen for partiet fra 1983 til 1992. Uden dog at formå at erobre premierministerposten.

For at Thorning-Schmidt/Kinnock- parret skal skrive verdenshistorie, skal han dog ikke bare sikre sig magten i Labour. Hvilket kan blive svært nok, da bookmakerne lige nu har ham som outsider til den post. Derefter skal han genrejse Labour, og så skal partiet slå de konservative ved et kommende valg, før parret kan rykke ind i Downing Street 10.

Fredag var den tidligere danske statsminister på CNN for at tale om det britiske valg, Brexit og sin mands valgresultat. Her blev hun, ifølge TV2, spurgt, om Stephen Kinnock mon har tænkt at melde sig som formandskandidat?

– Det må du spørge ham selv om, lød det undvigende svar fra Helle Thorning-Schmidt.