Blichfeldt og Gemke booker finale i fransk turnering
Mia Blichfeldt er finaleklar i fransk turnering, hvor den andenseedede dansker møder japaner. Foto: Sportxpress/arkiv/Scanpix
De danske badmintonspillere gør det godt i Orleans Masters, hvor der er danskere repræsenteret i tre finaler.

De danske badmintonspillere er stærkt repræsenteret i søndagens finaler i niveau 6-turneringen Orleans Masters i Frankrig.

I damesingle spillede Mia Blichfeldt sig lørdag frem til finalen med en sejr over indonesiske Ruselli Hartawan, der er nummer 77 på verdensranglisten.

Den andenseedede dansker vandt i to sæt med 21-17, 21-15. I finalen venter japanske Sayaka Sato.

I herresingle har Rasmus Gemke også sat kursen mod en triumf, da han i sin semifinale slog franskmanden Lucas Claerbout i en regulær gyser, der endte i tre sæt. Gemke vandt 15-21, 21-17 og 22-20.

I søndagens finale skal danskeren op imod hollænderen Mark Caljouw. De to spillere ligger side om side på verdensranglisten med Gemke som nummer 38, mens Caljouw er nummer 39.

Mixeddoublen med Niclas Nøhr og Sara Thygesen spillede sig også i finalen med en sejr over et russisk par på 20-22, 21-18, 21-17.

Nøhr og Thygesen møder verdens nummer 87 i tyskerne Peter Käsbauer og Olga Konon i søndagens finale.

Lørdag var der også mulighed for en fjerde dansk finale, da Nøhr spillede semifinale i herredouble sammen med Kasper Antonsen.

Danskerne tabte dog til det tredjeseedede tyske par Mark Lamsfuss og Marvin Emil Seidel, der vandt 21-18, 12-21, 21-19.

/ritzau/