Blev lam og bundet til kørestol: Jørgen kæmpede for at få lov til at dø

Ekshustruen Dorthe var Jørgen Vestergaards faste støtte fra han fik en hjerneblødning i 2013 til han døde i maj i år. (Foto: Foto: TV 2)

Jørgen Vesterby ønskede at dø, efter en hjerneblødning gjorde ham lam i store dele af kroppen.

Det vides ikke med sikkerhed, men 70-årige Jørgen Vesterby døde måske en naturlig død. Måske fik han hjælp.

Under alle omstændigheder ønskede den tidligere forretningsmand og brilledesigner at dø.

Det skriver TV 2.

Jørgen Vesterby blev i 2013 ramt af en hjerneblødning, og måtte bytte villaen i den aarhusianske bydel Skåde ud med en plads på et plejehjem.

Hjerneblødningen havde gjort ham lam i store dele af kroppen og sat ham i en kørestol.

I aften klokken 20.00 fortæller TV 2 om Jørgen Vesterbys kamp for selv at bestemme, hvornår han vil dø.

Han forsøgte at få hjælp til at ende sit liv via en klinik i Schweiz, men han kunne ikke få de danske læger til at lave en mentalerklæring, som det kræves for at få aktiv dødshjælp i Schweiz.

Siden kom han i kontakt med den pensionerede overlæge Svend Lings fra gruppen Læger for Aktiv Dødshjælp. Svend Lings tilbød Jørgen Vestergaard sin hjælp, og har tidligere åbent fortalt, at han flere end ti gange har assisteret ved patienters selvmord ved at levere dødelige sovepiller.

En morgen i maj fik eks-hustruen Dorthe en opringning fra plejehjemmet. Jørgen Vesterskov sov dybt og trak vejret meget langsomt og raspende. Han havde svært ved at få luft.

To dage senere var han død. Han blev ikke obduceret, og sagen blev ikke efterforsket. Officielt var dødsårsagen endnu en hjerneblødning, skriver TV 2.

Nogle dage forinden havde Jørgen Vesterby sagt farvel til sine fem døtre, otte børnebørn og ekshustruen Dorthe, som de sidste fire år af hans liv havde været hans tro støtte.