Blev kaldt "møgluder" af sin chef: Nu kan tjener få erstatning

En kvindelig tjener har fået en arbejdsskade af den chikane, hendes arbejdsgiver har udsat hende for. Derfor står hun nu til erstatning, fastslår Ankestyrelsen.
En kvindelig tjener blev både kaldt "møgluder" og "idiot" af sin chef. Nu kan hun få erstatning. Det er ikke kvinden på billedet, der er tale om.
En kvindelig tjener blev både kaldt "møgluder" og "idiot" af sin chef. Nu kan hun få erstatning. Det er ikke kvinden på billedet, der er tale om. Foto: Iris/arkiv

"En billig luder", "tåbe", "analfabet", "idiot" og "møgluder". Sådan fortæller en kvindelig tjener, at hun blev overfuset af sin arbejdsgiver. Mobningen er gået ud over hendes helbred, og nu står hun til at få erstatning. Det skriver Fagbladet 3F.

Ankestyrelsen har nemlig i en principiel afgørelse fastslået, at chikanen har givet kvinden en arbejdsskade og har bedt Arbejdsskadestyrelsen regne ud, hvor meget tjeneren skal have i godtgørelse og erstatning.

I første omgang blev sagen ellers afvist både af Ankestyrelsen og af Ankestyrelsens Erhvervssygdomsudvalg. Arbejdsgiveren og et par af hendes tidligere kolleger bestred nemlig, hvad kvinden fortalte.

Kvinden har imidlertid fremlagt en række beviser. Blandt andet har Ankestyrelsen fået en en række mails mellem hende og en ansat i fagforeningen. Hun har undervejs fortalt sin læge om ubehagelige SMS'er, som hun havde fået fra sin arbejdsgiver. Det skrev lægen ned i kvindens journal. Den er også vist til Ankestyrelsen, som også har set ubehagelige SMS'er fra hendes arbejdsgiver. Kvinden var ansat i fleksjob, så også kommunen var orienteret om mobningen.

Samlet mener Ankestyrelsen, at der er tilstrækkelige beviser for, at tjeneren har været udsat for chikane og mobning

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.